Tiedote 14.2.2008
Onnettomuuksien ennaltaehkäisy on jokaisesta itsestään kiinni

112-päivänä muistutettiin omasta vastuusta

112-päivää vietettiin valtakunnassamme hyvin laaja-alaisesti. Noin 250 tapahtumaa eri puolilla maata houkutteli kansalaisia kertaamaan turvallisuusosaamistaan ja hankkimaan uutta tietoa. Tavoitteena oli auttaa ihmisiä löytämään itsestään oma arjen sankarinsa, joka pitää silmät auki ja torjuu vaaratilanteet, ennen kuin ne ovat edes syntyneetkään.

Arjen sankareita oli liikkeellä valtakunnassamme 112-päivän tapahtumissa 9.-11.2. varsin tuntuvat määrät. Suurimmissa tapahtumissa oli yleisöä pitkälti yli tuhat, ja hyvin monet pienemmätkin tilaisuudet vetivät puoleensa 200–300 ihmistä.

Arjen turvallisuusteot synnyttivät paljon keskustelua

Arkipäivän turvallisuus kiinnosti ja puhututti. Ihmiset pohtivat arjen sankaruutta, kertoivat omia kokemuksiaan ja halusivat vastauksia kysymyksiinsä. Myös tekemällä koettiin ja opittiin turvallisuudesta paljon uutta. Vaikka 112-päivän vietossa paino olikin ennaltaehkäisyssä, pidettiin esimerkiksi alkusammutuskoulutusta, ensiapuharjoituksia ja poistumisharjoitusta ylösalaisin olevasta autosta hyvin kiinnostavina ja tärkeinä.

112-päivän tapahtumia ilmoitettiin www.112-paiva.fi -sivuille kaikkiaan 247, mikä on noin 80 enemmän kuin vuosi sitten. Käytännössä tapahtumia järjestettiin enemmänkin, sillä niitä kaikkia ei ilmoitettu etukäteen. Useiden järjestäjien organisoimia isompia tapahtumia oli myös enemmän kuin aiempina vuosina. Suurimmissa tapahtumissa oli 5–9 järjestäjätahoa, ja nämä tapahtumat järjestettiin useimmiten kaupunkien toreilla tai muilla keskeisillä yleisöpaikoilla.

112-päivän turvallisuusaiheinen kilpailu jatkuu

Arjen sankareille tarkoitettu kilpailu jatkuu www.112-paiva.fi -sivuilla helmikuun loppuun saakka. Kilpailussa kysytään arjen turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä, ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan turvatarvikkeita, kuten kenkien liukuesteet, palovaroitin ja pelastusliivit.

Lisätietoja
SPEK
Tiedottaja 
Helena Grönstrand
puh. (09) 4761 1336

SM, Pelastusosasto
Tiedottaja
Marjukka Lehmusto
puh. (09) 1604 2983