Tuoreimmat lehdistötiedotteet
17.6.2014 Grillattu mökki pilaa juhannusfiiliksen
Kokko, grilli ja sauna! Niillä lämpenee suomalainen juhannustunnelma. Jotta tunnelma ei kohoaisi tulikuumaksi, juhannusjuhlapäällikön on aiheellista pitää riittävästi komentoa myös paloturvallisuusasioissa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kehottaa olemaan tarkkana avotulen, tupakkavälineiden ja nestekaasun kanssa kesälläkin.
3.6.2014 Vaarallisia aineita ja sähköautoja - palokuntalaisenkin pitää erikoistua
Erikoistuminen on päivän sana myös palokuntalaisilla. Sata vuotta sitten tulipaloja sammutettiin runsaalla vesimäärällä rakennusten ulkopuolelta. Tänä päivänä tuli taltutetaan savusukeltamalla rakennuksen sisään. Pelastustehtävät sisältävät myös paljon muutakin kuin sammutustyötä, esimerkiksi ensivaste- ja pintapelastustehtäviä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja alueelliset pelastusliitot huolehtivat palokuntien osaamisesta kouluttamalla vuosittain yli 5500 palokuntalaista.
2.6.2014 Poistumisturvallisuus tulee selvittää kesäkuun loppuun mennessä
Tulipalon uhri kuolee usein, koska ei kykene poistumaan tulipalosta tai havaitsemaan paloa ajoissa. Erityisen suuri palokuoleman riski on niillä, joiden toiminta- tai havainnointikyky on normaalia heikompi. Heille asumispalveluja tarjoavat varmistavat poistumisturvallisuuden erityisellä selvityksellä. Jos poistumisturvallisuusselvitystä ei ole päivitetty vuonna 2011 voimaan tulleen pelastuslain voimassaoloaikana, se täytyy päivittää kesäkuun loppuun mennessä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön seurannan mukaan toukokuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 46 ihmistä.