Tuoreimmat lehdistötiedotteet
3.2.2016 Tammikuun tulipaloissa menehtyi 11 ihmistä
Jokaisella on velvollisuus ryhtyä pelastustoimenpiteisiin onnettomuustilanteessa omien kykyjen sallimissa puitteissa. Alkusammutus tulipalon ensi hetkillä voi pysäyttää palon leviämisen sekä ehkäistä henkilö- ja omaisuusvahingot. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Suomen Palopäällystöliitto ylläpitävät AS1-koulutusta, jossa kuka tahansa voi oppia alkusammutuksen. SPEKin mediaseurannan mukaan tulipaloissa kuoli tammikuussa 11 ihmistä.
20.1.2016 ​Maksutonta alkusammutuskoulutusta 100 000 suomalaiselle
LähiTapiola tarjoaa maksutonta alkusammutuskoulutusta 100 000 suomalaiselle tämän vuoden aikana. Koulutusta järjestetään eri puolilla Suomea siten, että se täyttää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön AS1-koulutuksen vaatimukset. LähiTapiolan alkusammutuskoulun käyneet saavat AS1-kortin, joka on voimassa viisi vuotta.
12.1.2016 Taloyhtiöiden asukkaat eivät tunne pelastussuunnitelmaa
Taloyhtiöiden asukkaat tuntevat edelleen huonosti pelastussuunnitelman. Suurin osa kerros- ja rivitaloasujista ilmoittaa, että ei ole perehtynyt taloaan koskevaan pelastussuunnitelmaan. Tiedot käyvät ilmi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tekemästä tutkimuksesta. Kyselyssä selvitettiin väestön turvallisuustaitoja ja käsityksiä omatoimisesta varautumisesta.