Tuoreimmat lehdistötiedotteet
6.8.2014 Kuiva kesä jatkuu – maastopalot uhkaavat
Helteinen heinäkuu aiheutti sen, että rankoista ukkoskuuroista huolimatta maasto on kuivaa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kehottaa ihmisiä varovaisuuteen tulentekovälineiden, tupakan ja muiden mahdollisten palonaiheuttajien kanssa maastossa. SPEKin seurannan mukaan heinäkuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 52 henkilöä.
17.6.2014 Grillattu mökki pilaa juhannusfiiliksen
Kokko, grilli ja sauna! Niillä lämpenee suomalainen juhannustunnelma. Jotta tunnelma ei kohoaisi tulikuumaksi, juhannusjuhlapäällikön on aiheellista pitää riittävästi komentoa myös paloturvallisuusasioissa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kehottaa olemaan tarkkana avotulen, tupakkavälineiden ja nestekaasun kanssa kesälläkin.
3.6.2014 Vaarallisia aineita ja sähköautoja - palokuntalaisenkin pitää erikoistua
Erikoistuminen on päivän sana myös palokuntalaisilla. Sata vuotta sitten tulipaloja sammutettiin runsaalla vesimäärällä rakennusten ulkopuolelta. Tänä päivänä tuli taltutetaan savusukeltamalla rakennuksen sisään. Pelastustehtävät sisältävät myös paljon muutakin kuin sammutustyötä, esimerkiksi ensivaste- ja pintapelastustehtäviä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja alueelliset pelastusliitot huolehtivat palokuntien osaamisesta kouluttamalla vuosittain yli 5500 palokuntalaista.