Tuoreimmat lehdistötiedotteet
13.5.2016 Putaan koulu Torniosta voitti NouHätä! -mestaruuden
Valtakunnallisen NouHätä!-pelastustaitokampanjan loppukilpailun voitti Putaan koulun joukkue Torniosta. Kahdeksasluokkalaiset kilpailivat NouHätä!-mestaruudesta tänään Kuopion torilla ja Pelastusopistolla. Voittajajoukkueessa kilpailivat Sallamari Keinänen, Lassi Hyväri ja Olivia Niskala. Toiseksi taitavin joukkue tuli Jokivarren koulusta Orimattilasta, ja pronssille sijoittui Maunun koulu Ruskolta.
11.5.2016 Maasto- ja ruohikkopalot lisääntyivät viime vuodesta
Keskimäärin 36 % koko vuoden maasto- ja ruohikkopaloista syttyy huhti-toukokuussa. Näitä paloja on syttynyt tämän vuoden toukokuussa noin 18 % enemmän kuin viime vuonna. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön turvallisuusasiantuntija Jari Poudan mukaan ennakointi ja alkusammutustaidot voivat estää suuret vahingot. Alkusammutustaidot kannattaa hankkia käynnissä olevasta LähiTapiolan maksuttomasta Sankarikoulutuksesta.
3.5.2016 Nuotio- ja grillipalot kaksinkertaistuvat toukokuussa
Grillikauden alku kasvattaa tulipalojen määrää. Vuosien 2011–2015 tilastotiedoista selviää, että nuotiosta tai grillistä aiheutuneet tulipalot kasvavat toukokuussa. Tällaisten tulipalojen määrä lisääntyi jopa 96 prosenttia eli lähes kaksinkertaistui huhtikuuhun verrattuna. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa, että nuotio ja grilli ovat avotulia ja niiden sytyttäjä on vastuussa tulen valvomisesta.