Tuoreimmat lehdistötiedotteet
3.5.2016 Nuotio- ja grillipalot kaksinkertaistuvat toukokuussa
Grillikauden alku kasvattaa tulipalojen määrää. Vuosien 2011–2015 tilastotiedoista selviää, että nuotiosta tai grillistä aiheutuneet tulipalot kasvavat toukokuussa. Tällaisten tulipalojen määrä lisääntyi jopa 96 prosenttia eli lähes kaksinkertaistui huhtikuuhun verrattuna. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa, että nuotio ja grilli ovat avotulia ja niiden sytyttäjä on vastuussa tulen valvomisesta.
2.5.2016  NouHätä!-pelastustaitokampanja huipentuu finaaliin Kuopion torilla
Ennätysmäärä eli tasan 500 koulua on tänä keväänä osallistunut NouHätä! -pelastustaitokampanjaan, jossa on opiskeltu elintärkeitä turvallisuustaitoja. Kampanjan kisaosuus huipentuu 12.5. Kuopion torilla järjestettävään finaaliin. Loppukilpailun rastitehtäviä ja muuta NouHätään liittyvää menoa voi seurata paikan päällä koko päivän tai suorana Ylen lähetyksenä 12.5. klo 12.30 alkaen osoitteessa http://yle.fi/uutiset/kuopio/.
27.4.2016 Turvallisuuskoulutukset valloittavat Suomen kyliä
Viime syksyn ja kuluvan kevään aikana kylien turvallisuuskoulutukset ovat tavoittaneet jo lähes 100 kylää eri puolilla Suomea. Kyseessä on Meidän turvallinen kylä -koulutus, jolla vahvistetaan maaseudun turvallisuutta ja asukkaiden omatoimisuutta vaara- ja häiriötilanteissa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön järjestämiin koulutuksiin on osallistunut yli 200 kyliensä turvallisuudesta kiinnostunutta ihmistä.