Tuoreimmat lehdistötiedotteet
17.2.2015 VPK on vetovoimainen harrastus
VPK:iden määrä on vähentynyt viime vuosina ja alalla on ollut huolta harrastajien riittävyydestä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön teettämän VPK-toiminnan tunnettuus -tutkimuksen mukaan suureen huoleen ei välttämättä ole aihetta, sillä yli kolmannes suomalaisista (36%) voisi kuvitella harrastavansa VPK:ssa. Tutkimuksen mukaan 15–25-vuotiaista jopa 57 % voisi ajatella aloittavansa palokuntatoiminnan. Tämä lupaa hyvää palokuntatoiminnan tulevaisuudelle ja jäsenmäärän kasvulle.
3.2.2015 Onko tuhat liesipaloa vuodessa paljon?
Suomessa tapahtuu vuodessa tuhatkunta liesipaloa. Joka päivä paloautot lähtevät kiireellä sammuttamaan kolmea keittiötä, joissa joku on käyttänyt liettä väärin. Ehdoton valtaosa liesipaloista johtuu nimittäin siitä, että liesi unohtuu tai jätetään päälle. Teknisiä vikoja ei liesissä juurikaan ole. Liesipaloista seuraa myös kuolemantapauksia. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien tietojen mukaan tänä vuonna on tulipaloissa kuollut kahdeksan henkilöä.
27.1.2015 Mitä voimme tehdä, ettei 390 000 ihmistä kaatuisi?
Suomalaisille sattuu vuosittain lähes 390 000* kaatumista ja liukastumista. Kaatumisista puolet johtaa sairaala- tai lääkärihoitoon, ja noin 1200 kuolee niiden seurauksena. Tulipalo syttyy noin 3000 kodissa joka vuosi. Nämä ovat selkeitä esimerkkejä siitä, että tapaturmat uhkaavat myös kotiympäristössä ketä tahansa tavallista ihmistä iästä ja sosiaalisesta asemasta riippumatta. Pelastusliitot ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö haastavat taloyhtiöt ja niiden asukkaat parantamaan omaa turvallisuuttaan koulutuksen keinoin.