Tuoreimmat lehdistötiedotteet
8.5.2015 Orimattilan Yhteiskoulu on NouHätä!-mestari 2015
Orimattilan Yhteiskoulu Päijät-Hämeen pelastustoimen alueelta on tämän vuoden NouHätä!-mestari. Pelastustaitojen Suomen-mestaruutta tavoitteli tänään Pelastusopistolla Kuopiossa 22 joukkuetta, yksi jokaiselta pelastustoimen alueelta. Kilpailuun kuului teoriakoe ja viisi tehtävärastia. Voittajajoukkueessa kilpailivat Tytti lahtinen, Aino Sainius ja Eveliina Lohikainen.
5.5.2015 Biisonimafia ja kahdeksasluokkalaiset näyttävät pelastustaitonsa NouHätä!-loppukilpailussa
Yhdeksättätoista kertaa järjestettävä NouHätä!-kampanja huipentuu valtakunnalliseen loppukilpailuun Kuopiossa 7.5. Tänä vuonna NouHätä!-turvallisuusopetusta on saanut yli 30 000 oppilasta 417 koulussa. NouHätä!-kampanjassa pelastustoimi ja koulut opettavat yhteisvoimin nuorille peruskoulun opetussuunnitelman mukaista turvallisuusopetusta. Tavoitteena on, että vuonna 2020 kaikki peruskoulun kahdeksasluokkalaiset osallistuvat kampanjaan.
4.5.2015 On aika tarkistaa mökin paloturvallisuus
Paloturvallisuusasiat kannattaa käydä systemaattisesti läpi heti mökkikauden alussa, koska avun saaminen hätätilanteessa voi kestää huomattavasti kauemmin kuin kaupungissa. Toimivat palovaroittimet, poistumisreitit ja taito käyttää alkusammutusvälineitä ovat vapaa-ajan asunnollakin avainasemassa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 31 ihmistä.