Tuoreimmat lehdistötiedotteet
7.9.2016 Kari Suominen on tehnyt pitkän vapaaehtoisuran VPK:n johdossa
Turun VPK:n puheenjohtaja Kari Suominen on Vuoden Palomies 2016. Kari Suominen tunnetaan erityisesti 30 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta puheenjohtajuudesta maamme vanhimman palokunnan hallituksessa ja esimerkiksi kelpaavasta palokuntayhdistystoiminnan vahvistamisesta sekä palokuntakulttuurin vaalimisesta. Suominen on liittynyt Turun VPK:n jäseneksi jo 12-vuotiaana vuonna 1958.
6.9.2016 Yllätysvähän palokuolemia heinä-elokuussa
Heinäkuu oli poikkeuksellinen kuukausi palokuolematilastoissa, sillä silloin ei kuollut tulipaloissa ketään. Elokuussa menehtyi kolme ihmistä, mikä sekin on alhainen lukema. Heinäkuun pyöreä nolla ilahduttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntijoita erityisen paljon. Tiedot perustuvat järjestön tekemään palokuolematilastointiin.
24.8.2016 Ilotulitusrajoitukset vaihtelevat – joillakin alueilla tarvitaan lupa
Mökkikauden päättäjäisiä eli venetsialaisia vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna, ja silloin ilotulitusraketteja lennätetään taivaalle lähes samaan tapaan kuin uutenavuotena. Ilotulittamisen luvanvaraisuus ja muut rajoitteet kannattaa tarkistaa oman alueen pelastuslaitokselta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa myös tukevasta lähetysalustasta, turvaetäisyyksistä ja suojalaseista.