Tuoreimmat lehdistötiedotteet
20.10.2014 Pienempiä tuhopolttoja voidaan ehkäistä
Tuhopoltoista on tullut pysyvä ilmiö suomalaisessa yhteiskunnassa, vaikka niiden määrä onkin vähentynyt viime vuosina. Onkin hyvä huomioida, että varsinkin pienempiä tuhopolttoja voidaan ehkäistä poistamalla asuinympäristöistä ylimääräiseksi jääneitä materiaaleja. Roskakatosten sekä paperi- ja vaatekeräyslaatikoiden sytyttelyä estetään sijoittelulla sekä lukitsemisella, ohjeistaa SPEKin tutkija Tuula Kekki Poltettu – Tahallisesti sytytetyt tulipalot 2012 -raportissa.
8.10.2014 Öljyonnettomuuksien tuhoista selvitään vain yhteistyöllä
Öljyonnettomuuksissa viranomaisten ja vapaaehtoisten yhteistyö on välttämätöntä. Yhteistyön tehostamiseksi aiotaan laatia selkeä toimintamalli, jonka avulla viranomaiset pystyvät entistä paremmin jakamaan tehtävät ja ohjeistamaan vapaaehtoiset toimimaan öljyntorjuntatehtävissä. Toimintamallia testataan käytännössä Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa Saimaan alueella vuoden 2015 aikana.
2.10.2014 Tupakointi on yhä suurin palokuoleman syy
Lupa myydä vain itsestään sammuvia savukkeita on vähentänyt tupakoinnista aiheutuneita palokuolemia. Silti tupakointi on yhä yleisin syy kuolemaan johtavalle tulipalolle. Tupakointi on paloriski, vaikka palo ei johtaisi kuolemaan. Perinteisten savukkeiden aiheuttamien palojen lisäksi paloja on syttynyt sähkösavukkeiden latauslaitteista. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 60 ihmistä.