Tuoreimmat lehdistötiedotteet
19.3.2015 Some on valtava voima vapaaehtoisten rekrytoinnissa
Vapaaehtoisia löytää nopeimmin sosiaalisen median avulla. Esimerkiksi öljyntorjunnassa somen avulla on saatu suuret joukot liikkeelle. Sosiaalinen media onkin keskeisin rekrytointikanava myös Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEKin vetämässä Vapaaehtoisten osallistuminen öljyntorjuntaan –hankkeessa.
3.3.2015 NouHätä!-koulutuksella ehkäistään onnettomuuksia
Paloturvallisuuden kannalta tärkeintä on ehkäistä tulipalo. Jos palo syttyy, se on huomattava nopeasti ja osattava toimia oikein. Näitä asioita koulutetaan NouHätä!-kampanjassa kahdeksasluokkalaisille nuorille, jotta onnettomuuksia ei tapahtuisi. Opetusta on saanut vuosien varrella jo yli puoli miljoonaa nuorta, jotka ovat nyt iältään 15–33 -vuotiaita. Tavoitteena on, että NouHätä!-koulutuksen piiriin saadaan kaikki kahdeksasluokkalaiset vuoteen 2020 mennessä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tietojen mukaan tänä vuonna on tulipaloissa kuollut 14 ihmistä.
17.2.2015 VPK on vetovoimainen harrastus
VPK:iden määrä on vähentynyt viime vuosina ja alalla on ollut huolta harrastajien riittävyydestä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön teettämän VPK-toiminnan tunnettuus -tutkimuksen mukaan suureen huoleen ei välttämättä ole aihetta, sillä yli kolmannes suomalaisista (36%) voisi kuvitella harrastavansa VPK:ssa. Tutkimuksen mukaan 15–25-vuotiaista jopa 57 % voisi ajatella aloittavansa palokuntatoiminnan. Tämä lupaa hyvää palokuntatoiminnan tulevaisuudelle ja jäsenmäärän kasvulle.