Tuoreimmat lehdistötiedotteet
3.10.2016 Lämmitinpalot yleistyvät talvikuukausina
Tilastojen valossa lämmittimistä aiheutuvista paloista noin 70 prosenttia syttyy talvikuukausina. Lämmittimiin kuuluvat myös lämpöpatterit, jotka kannattaa sulkea talveksi kesäasunnolta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntija listaa muutaman vinkin, joiden avulla kesäasunnolle on mukavaa palata talven jälkeen. Palovaroittimen voi viedä kotiin. Sähkölaitteita on turvallista käyttää jälleen keväällä, kun ne suojataan kosteudelta ja hiiriltä.
7.9.2016 Kari Suominen on tehnyt pitkän vapaaehtoisuran VPK:n johdossa
Turun VPK:n puheenjohtaja Kari Suominen on Vuoden Palomies 2016. Kari Suominen tunnetaan erityisesti 30 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta puheenjohtajuudesta maamme vanhimman palokunnan hallituksessa ja esimerkiksi kelpaavasta palokuntayhdistystoiminnan vahvistamisesta sekä palokuntakulttuurin vaalimisesta. Suominen on liittynyt Turun VPK:n jäseneksi jo 12-vuotiaana vuonna 1958.
6.9.2016 Yllätysvähän palokuolemia heinä-elokuussa
Heinäkuu oli poikkeuksellinen kuukausi palokuolematilastoissa, sillä silloin ei kuollut tulipaloissa ketään. Elokuussa menehtyi kolme ihmistä, mikä sekin on alhainen lukema. Heinäkuun pyöreä nolla ilahduttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntijoita erityisen paljon. Tiedot perustuvat järjestön tekemään palokuolematilastointiin.