EtusivuKoulutusTieturva

Tieturva-koulutusohjelma

Liikenne aiheuttaa tiellä tehtävässä työssä työntekijöille merkittäviä vaaroja. Työskentely aiheuttaa puolestaan vaaratilanteita muille tienkäyttäjille.

Työturvallisuuslainsäädännössä tie- ja katualueella tehtävä työ luokitellaan vaaralliseksi työksi. Työn vaarat on tunnistettava ja tiedettävä, kuinka ne voi poistaa tai kuinka niiden vaikutusta voi vähentää. Liikenteen vaaroille alttiina työskentely ja toisaalta työskentelyn aiheuttama vaara liikenteelle vaatii työntekijöiltä ja työnjohdolta olosuhteiden edellyttämiä taitoja. 

 Tieturva.PNG

Tieturva 1 on tiellä tehtävien töiden turvallisuuskoulutuksen peruskurssi, joka on suunnattu kaikille tiellä työskenteleville. Tieturva 1 -koulutus on 2.1.2020 alkaen mahdollista suorittaa vain verkkokoulutuksena. Tämän muutoksen myötä Tieturva 1 -lähiopetus poistuu koulutusvalikoimasta. Verkkokoulutuksen voi suorittaa osoitteessa e-tieturva.fi. Sivustolla koulutuksen suorittaja luo ensin itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan palveluun. Rekisteröitymiseen tarvitaan myös sähköpostiosoite. Tieturva 1 -kortteja on myönnetty jo yli 255 000 kpl (lokakuu 2017). 

Tieturva 2 on jatkokurssi tiellä työskentelyn liikenne- ja työturvallisuudesta vastuussa oleville henkilöille. Tieturvarekisterissä on jo yli 24 000 Tieturva 2 -koulutuksen suorittanutta (lokakuu 2017).

Kurssinjohtajat

Tieturva-kurssinjohtajilla on Tieturva 2 -kurssinjohtajakortti osoituksena pätevyydestään toimia kurssinjohtajana.

Korttitietojen tarkistus

Rekisteritiedot voit tarkastaa arkisin klo 9.00–15.00 neuvontanumerosta (09) 4761 1301. Uuden kortin kadonneen tilalle tilaat kätevimmin SPEKin verkkokaupasta, jolloin kortin hinta on verkkopankissa maksettaessa 14 €.

Kadonneen kortin voit tilata myös rekisteripalveluiden neuvontanumerosta tai sähköpostilla turvallisuuskortit@spek.fi. Tällöin kortin hinta on ennakkomaksulla 17,83 €. Hinnat sisältävät arvonlisäveron sekä postituskulut.
Kadotetut kortit

Tilaa edullisimmin verkkokaupasta ja maksa verkkopankissa! Kortin hinta 14 € (sis. postikulut).

SPEK rekisteripalvelut
klo 9.00-15.00
(09) 4761 1301
Kortin hinta ennakkomaksulla 17,83 € (sis. postikulut) 

sähköposti
turvallisuuskortit@spek.fi

 

Anna palautetta Tieturvakurssista