EtusivuKoulutusPelastushenkilöstöKurssinjohtajille

Kouluttajakoulutuksen siirtyminen Pelastusopistolle 1.1.2019 alkaen

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti kouluttajakoulutus (SPEKin järjestämät kurssinjohtajien opintopäivät) siirtyvät 1.1.2019 Pelastusopiston vastuulle.

Jatkossa Pelastusopisto järjestää Sopimushenkilöstön vastaavan kouluttajan koulutusta, josta ensimmäinen koulutuspilotti järjestetään jo tänä vuonna. Haku päättyy 18.10.2018.

Nykyiset SPEK:n kurssinjohtajat voivat toimia vastaavina kouluttajina siirtymäkauden 2020 loppuun saakka, mikäli molemmat seuraavista edellytyksistä täyttyvät:

  • Vastaava kouluttaja on ilmoittautunut Pelastusopiston kouluttajarekisteriin
  • Vastaava kouluttaja on osallistunut Pelastusopiston järjestämään kurssikohtaiseen seminaariin, kun uusi kurssiaineisto on julkaistu. (Seminaariin voinee osallistua myös etäyhteydellä)

Asiasta on mainittu Pelastusopiston uusimmassa uutiskirjeessä.

Tietoa koulutuksen järjestäjille ja kurssinjohtajille

VA harjoitus Hki.jpg

Ohje koulutuksen järjestämisestä

Uusittu ohje tuli voimaan 1.1.2017 ja se löytyy oikeanpuoleisesta palstasta. Pelastusopisto tehnee uuden ohjeen koulutuksen järjestämisestä.

Pelastustoimintaan osallistuvan vapaaehtois- ja sopimushenkilöstön opetussuunnitelma 

Voimassaoleva opetussuunnitelma on oikeanpuoleisessa palstassa. Pelastusopisto laatii ja hyväksyy uuden opetussuunnitelman. 

Ilmoittautuminen opintopäiville ja tapahtumiin

Pääset ilmoittautumaan opintopäiville ja muihin tilaisuuksiin alla olevan taulukon linkeistä tai koulutus.spek.fi -sivuston kautta.

Osallistujilta peritään opintopäivien osalta osallistumismaksu, johon sisältyy koulutuksen lisäksi ohjelmaan merkityt ruokailut. Yöpymisestä veloitetaan maksu erikseen. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös osallistumismaksun laskutusosoite.

Kutsut toimitetaan vain nimetyille kurssinjohtajille ja kouluttajille, joiden ajantasaiset yhteystiedot on ilmoitettu kurssinjohtajaluetteloon.

Kurssinjohtajien opintopäivät vuoden 2018 lopussa

 
Tapahtuma Aika  Paikka
Pelastustyökurssin opintopäivät  24.-25.10. Jyväskylä
Vaarallisten aineiden torjuntakurssin opintopäivät Huom. ajankohta muuttuu (ilm. myöhemmin) Jyväskylä
Kurssien lähiopintojen toteuttamisohjeet kurssinjohtajille


IMG_6140.JPG