EtusivuKoulutusPelastushenkilöstöKurssinjohtajille

Kouluttajakoulutuksen siirtyminen Pelastusopistolle 1.1.2019 alkaen

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti kouluttajakoulutus (SPEKin järjestämät kurssinjohtajien opintopäivät) siirtyvät 1.1.2019 Pelastusopiston vastuulle.

Jatkossa Pelastusopisto järjestää Sopimushenkilöstön vastaavan kouluttajan- koulutusta.

Nykyiset SPEK:n kurssinjohtajat voivat toimia vastaavina kouluttajina siirtymäkauden 2020 loppuun saakka, mikäli molemmat seuraavista edellytyksistä täyttyvät:

  • Vastaava kouluttaja on ilmoittautunut Pelastusopiston kouluttajarekisteriin
  • Vastaava kouluttaja on osallistunut Pelastusopiston järjestämään kurssikohtaiseen seminaariin, kun uusi kurssiaineisto on julkaistu. (Seminaariin voinee osallistua myös etäyhteydellä)

Asiasta on mainittu Pelastusopiston uusimmassa uutiskirjeessä.

SPEKin palokuntakoulutus 2019

SPEK tulee jatkossa järjestämään pelastuslaitoksien henkilöstölle täydennyskoulutuksia, jolla pyritään antamaan kouluttajille lisää valmiuksia koulutusten järjestämiseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Koulutuksen aihealueita kartoitetaan kyselyllä pelastuslaitoksien koulutusvastaaville ja täydennyskoulutuspäiviä järjestetään kysynnän mukaisesti.

Koulutus   Aika ja paikka
 Nostolavakuljettajan jatkokoulutus  Tampere 8.-9.5.2019

 

Tietoa koulutuksen järjestäjille ja kurssinjohtajille

VA harjoitus Hki.jpg

Ohje koulutuksen järjestämisestä

Uusittu ohje tuli voimaan 1.1.2017 ja se löytyy oikeanpuoleisesta palstasta. Pelastusopisto tehnee uuden ohjeen koulutuksen järjestämisestä.

Pelastustoimintaan osallistuvan vapaaehtois- ja sopimushenkilöstön opetussuunnitelma 

Voimassaoleva opetussuunnitelma on oikeanpuoleisessa palstassa. Pelastusopisto laatii ja hyväksyy uuden opetussuunnitelman. 

Ilmoittautuminen opintopäiville ja tapahtumiin

Pääset ilmoittautumaan opintopäiville ja muihin tilaisuuksiin alla olevan taulukon linkeistä tai koulutus.spek.fi -sivuston kautta.

Osallistujilta peritään opintopäivien osalta osallistumismaksu, johon sisältyy koulutuksen lisäksi ohjelmaan merkityt ruokailut. Yöpymisestä veloitetaan maksu erikseen. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös osallistumismaksun laskutusosoite.

Kurssien lähiopintojen toteuttamisohjeet kurssinjohtajille


IMG_6140.JPG