EtusivuKoulutusPelastushenkilöstöAjankohtaista

Ajankohtaista

Kouluttajakoulutuksen siirtyminen Pelastusopistolle 1.1.2019 alkaen

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti kouluttajakoulutus (SPEKin järjestämät kurssinjohtajien opintopäivät) siirtyvät 1.1.2019 Pelastusopiston vastuulle, joten SPEK ei järjestä enää kurssinjohtajien ja kouluttajien opintopäiviä. Myös kurssinjohtaja-nimike vaihtuu ja on jatkossa vastaava kouluttaja.

Jatkossa Pelastusopisto järjestää Sopimushenkilöstön vastaavan kouluttajan- koulutusta, linkistä Pelastusopiston koulutustarjontaan.

Nykyiset SPEK:n kurssinjohtajat voivat toimia vastaavina kouluttajina siirtymäkauden 2020 loppuun saakka, mikäli molemmat seuraavista edellytyksistä täyttyvät:

  • Vastaava kouluttaja on ilmoittautunut Pelastusopiston kouluttajarekisteriin
  • Vastaava kouluttaja on osallistunut Pelastusopiston järjestämään kurssikohtaiseen seminaariin, kun uusi kurssiaineisto on julkaistu.

Asiasta on mainittu Pelastusopiston uusimmassa uutiskirjeessä.

SPEKin palokuntakoulutus 2019

SPEK tulee jatkossa järjestämään pelastuslaitoksien henkilöstölle täydennyskoulutuksia, jolla pyritään antamaan kouluttajille lisää valmiuksia koulutusten järjestämiseen ja ammattitaidon kehittämiseen. Koulutuksen aihealueita kartoitetaan kyselyllä pelastuslaitoksien koulutusvastaaville ja täydennyskoulutuspäiviä järjestetään kysynnän mukaisesti.

 Koulutus   Aika ja paikka
 Nostolavakuljettajan jatkokoulutus  Tampere 8.-9.5.2019
 

EduSPEK.fi -oppimisympäristö

Hae itsellesi ilmaiset tunnukset oppimisympäristöön osoitteesta edu.spek.fi. Kannattaa tutustua myös opiskelijan opinto-oppaaseen.

Ohje koulutuksen järjestämisestä

Ohje koulutuksen järjestämisestä velvoittaa koulutuksen järjestäjiä palokuntakoulutukseen liittyvissä asoissa 1.1.2017 alkaen. Ohjeen löydät oikealla olevasta sarakkeesta, jossa hyödyllisiä linkkejä.

Sopimuspalokuntien koulutusvastaavien kurssitarjonta

SPEK järjestää valtakunnallisia täydennyskoulutuksia sopimuspalokunnan koulutuksesta vastaaville ja kouluttajille. 
Tavoitteena on parantaa sopimuspalokuntien valmiutta toimia erilaisissa pelastustoimen tehtävissä sekä antaa valmiuksia toteuttaa laadukkaita viikkoharjoituksia.

Koulutus Aika ja Paikka

Ajoneuvojen pelastustekniikan koulutuspäivä

11.5.19 Palotarus

Vauriotuhopuiden täydennyskoulutus

16.-17.5.19 Evo/Palotarus

 

Taskuoppaat2.jpg

Tutustu verkkokaupassa ammattikirjoihin ja oppaisiin.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Markku Savolainen 
p. 0400 434 905

Sähköposti
etunimi.sukunimi@spek.fi

meriturva_savusukellus_2012.jpg