EtusivuKoulutusMatkailuala

Matkailualan turvallisuuspassi

 

 Matkailualan turvallisuuspassi Matupa on majoitus- ja ravitsemisalan, ohjelmapalvelualan ja rinnekeskusten työntekijöille räätälöity päivän kestävä vapaaehtoinen turvallisuuskoulutus. Matupa on eräänlainen turvallisuusintro: se antaa työntekijöille perustiedot matkailun turvallisuusasioista ja innostaa omien turvallisuustaitojen kehittämiseen.

Matupan päätavoite on asiakasturvallisuuden lisääminen, onnettomuuksien ennaltaehkäiseminen ja matkailutuotteen laadun parantaminen. Turvallisuuspassikoulutus sopii hyvin kaikille matkailun, hotelli- ja ravintola-alan, liikunta- ja ulkoilupalveluiden, festivaalien, elämyspuistojen ja tapahtumien piirissä toimiville.

Kurssin sisältö

Koulutuspäivä sisältää luentoja, keskustelua, itsearviointia ja ryhmätöitä. Passikoulutus kestää kahdeksan oppituntia, ja se voidaan jakaa kahdelle eri päivälle. Koulutukseen kuuluvat seuraavat aihealueet:

• Turvallisuuden merkitys matkailussa
• Matkailun turvallisuuden erityispiirteet
• Lait ja säännöt
• Omatoiminen riskienhallinta
• Eri toimialojen riskit
• Toiminta hätätilanteessa
• Kurssikoe

Kurssilaiset tutustuvat koulutuksen aihepiireihin etukäteen lukemalla Matupa-oppikirjan Turisti turvassa – lyhyt oppimäärä. Kokeen läpäisseet saavat kortin, joka on voimassa viisi vuotta. Matkailualan turvallisuuspassikoulutuksen on helmikuun 2016 loppuun mennessä suorittanut jo yli 10 000 henkeä.

Turisti turvassa kirjaa voi tilata SPEKin tuotemyynnistä (09) 4761 1300 tai SPEKin verkkokaupasta. 

Kurssin kouluttajat

Matkailualan turvallisuuspassikoulutuksia voivat pitää Matupan kurssinjohtajakoulutuksen hyväksytysti suorittaneet henkilöt. Kouluttajiksi voidaan valita henkilöitä, joilla on vankka matkailualan tausta, kokemusta opettamisesta ja perehtyneisyyttä turvallisuusasioihin. Kurssinjohtajakoulutus kestää kaksi päivää, ja niitä pidetään eri puolilla Suomea.

Kouluttajilla on käytössään Matupan opetus- ja tiedotusmateriaali. Muistitikulla jaettava materiaali käsittää PowerPoint -esityksen, matkailun turvallisuutta käsitteleviä lehtileikkeitä digitaalisessa muodossa, mainosjulisteita ja lehti-ilmoitusmalleja. Koulutusmateriaali on käännetty myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.


Lisää tietoa Matupasta, avoimista kursseista ja Matupa-kouluttajista antaa
Oula-Matti Peltonen
Santasport I Adventure
oula-matti.peltonen@santasport.fi

Yrityskohtainen koulutus
Yhteystiedot

SPEK Kehittämispäällikkö
Heli Hätönen

Oula-Matti Peltonen
Lapin Urheiluopisto
Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi
p 020 798 4200
www.santasport.fi

Anna palautetta Matupa-koulutuksesta!

Kadotetut kortit

Tilaa edullisimmin verkkokaupasta ja maksa verkkopankissa! Kortin hinta 14 € (sis. postikulut).

SPEK rekisteripalvelut
arkisin 9.00-15.00
(09) 4761 1301
Kortin hinta ennakkomaksulla 17,83 € (sis. postikulut) 

sähköposti
turvallisuuskortit@spek.fi