CTIF pieni.jpg

CTIF (Comité Techique International de Préventionet d´Extinction du Feu) on maailmanlaajuinen palo- ja pelastusalan järjestö. CTIF perustettiin Pariisissa vuonna 1900 edistämään palomiesten ja palo- ja pelastusalan asiantuntijoiden kansainvälistä yhteistyötä. Toiminnassa on mukana 36 jäsenmaata ja n. 50 jäsenjärjestöä. Suomi on CTIF:n jäsen. Suomen CTIF-toimintoja koordinoi Suomen kansallinen komitea. SPEK on Suomen komitean jäsen ja huolehtii maamme toimintojen hallinto- ja talousasioista.

Asiantuntija- ja informaatioverkostona CTIF julkaisee mm. tulipalotilastoja, järjestää kansainvälisiä konferensseja, organisoi palokuntakilpailuja ja edistää palokuntanuorisotyötä. Keskeinen osa CTIF:n toimintaa ovat asiantuntijakomissiot.

Suomi on aktiivisesti mukana CTIF:n nuoriso- ja kilpailutoiminnassa sekä useissa asiantuntijakomissioissa. Suomi toimii Pelastusalan naiset – komission puheenjohtajamaana.

SPEK ylläpitää Suomen CTIF-sivustoa, josta löytyy runsaasti lisätietoa CTIF:n nuoriso-, kilpailu- ja asiantuntijaelinten toiminnasta. Sivustolle pääsee oheisesta linkistä (oikealla).

Yhteystiedot
Toimitusjohtaja
Marko Hasari
Member of the CTIF National Committeé

Asiantuntija, kansainvälinen toiminta
Taina Hanhikoski
p. 040 590 8002
etunimi.sukunimi@spek.fi