Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Kansalainen maksaa pelastustoimen palveluista 31 euroa vuodessa

  5.3.2014

  Keskiverto palkansaaja maksaa tuloveroistaan julkisia turvallisuuspalveluja 565 eurolla vuosittain. Lähes puolet summasta kohdistuu liikenteen palveluihin, noin kolmannes puolustukseen ja loppu viidennes jaetaan poliisin, pelastustoimen, rajavartiolaitoksen sekä tullin palveluiden kesken. Esimerkiksi pelastustoimen palveluista kansalainen maksaa veroina keskimäärin 31 euroa 20 senttiä vuodessa. Nämä tiedot ilmenevät Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuoreesta tutkimuksesta.

 • Alkuvuoden palokuolematilanne on synkkä

  3.3.2014

  Suomessa on tänä vuonna helmikuun loppuun mennessä kuollut tulipaloissa 22 ihmistä. Luku on 10 enemmän kuin viime ja toissa vuonna samaan aikaan. Palokuolleiden lukumäärä on ollut laskussa tämän vuosikymmenen. Alkuvuosi 2014 on kuitenkin ollut synkkä.

 • Turvallisuus on ihmisen keskeinen päämäärä

  16.1.2013

  ”Turvallisuus on ihmisen keskeinen päämäärä osana hyvää ja onnellista elämää.” Näin kirjoittaa professori Timo Airaksinen tuoreessa kirjassaan Yksilöturvallisuutta etsimässä. Airaksinen käsittelee teoksessaan vaaroja ja riskejä yksilön näkökulmasta. Teos on maailmanlaajuisesti erityinen, sillä aiheesta ei juuri ole kirjallisuutta, vaikka tarvetta olisi. Kirjan on julkaissut Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.

 • Suomalainen palokuntatoiminta alkoi 175 vuotta sitten

  14.1.2013

  Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi Suomessa 175 vuotta sitten, kun maamme ensimmäinen vapaaehtoinen palokunta perustettiin Turkuun vuonna 1838. Ensimmäinen vakinainen palokunta perustettiin vasta yli 20 vuotta myöhemmin. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö korostaa vapaaehtoisten palokuntien ratkaisevaa merkitystä osana maamme pelastustoimea vielä tänäkin päivänä. Juhlavuoden suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 • Palokuolemat lisääntyivät merkittävästi vuodesta 2011

  8.1.2013

  Tulipaloissa kuoli viime vuonna 80 ihmistä, selviää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ennakkotiedoista. Palokuolemien määrä nousi huomattavasti edellisvuodesta, jolloin kuolleita oli 67. Yleisin yksittäinen syy tulipalokuolemiin näyttää jälleen olleen tupakointi. Yli 65-vuotiaiden osuus palokuolemista oli viime vuonna noin kolmannes.

Edellinen 1 2 3 ... 65 66 67 68Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.