Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Alkoholi on tulenarka asia pikkujouluaikaan

  4.11.2014

  Suomalaiseen pikkujoulukulttuuriin kuuluu vahvasti se, että meno jatkuu aamuyöhön. Illan antimista huolimatta nälkä usein iskee kotimatkalla. Silloin kannattaa muistaa kaksi nyrkkisääntöä: Syö yöruoka ulkona tai syö yöruoka kylmänä. Moni on nukahtanut öisissä kokkauspuuhissa heräämättä seuraavaan aamuun, koska nakit ja muusi ovat sytyttäneet tulipalon. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien mediatietojen mukaan lokakuun loppuun mennessä tulipaloissa oli kuollut 65 ihmistä.

 • Päivä Paloasemalla vierailee lastenklinikoilla marraskuussa

  3.11.2014

  Lastenklinikoiden Kummien maskotti Teemu-nalle kipuaa marraskuussa paloautoon ja lähtee kiertämään lastenklinikoita. Teemu ja palomiehet haluavat ilahduttaa pieniä ja vähän suurempiakin potilaita viemällä Päivä Paloasemalla -tilaisuudet sairaaloihin. Kierros kuuluu Paloturvallisuusviikon Päivä Paloasemalla -tapahtumiin, joita ovat järjestämässä pelastusalan toimijat eri puolilla Suomea.

 • Öljyonnettomuuksien tuhoista selvitään vain yhteistyöllä

  8.10.2014

  Öljyonnettomuuksissa viranomaisten ja vapaaehtoisten yhteistyö on välttämätöntä. Yhteistyön tehostamiseksi aiotaan laatia selkeä toimintamalli, jonka avulla viranomaiset pystyvät entistä paremmin jakamaan tehtävät ja ohjeistamaan vapaaehtoiset toimimaan öljyntorjuntatehtävissä. Toimintamallia testataan käytännössä Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa Saimaan alueella vuoden 2015 aikana.

 • Tupakointi on yhä suurin palokuoleman syy

  2.10.2014

  Lupa myydä vain itsestään sammuvia savukkeita on vähentänyt tupakoinnista aiheutuneita palokuolemia. Silti tupakointi on yhä yleisin syy kuolemaan johtavalle tulipalolle. Tupakointi on paloriski, vaikka palo ei johtaisi kuolemaan. Perinteisten savukkeiden aiheuttamien palojen lisäksi paloja on syttynyt sähkösavukkeiden latauslaitteista. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 60 ihmistä.

 • Englanti ja Saksa ottavat mallia tulityökoulutuksestamme

  3.9.2014

  Englannissa ja Saksassa otetaan mallia Suomen ja muiden pohjoismaiden yhteistyöstä Tulityökorttikoulutuksessa. Koulutus on tuottanut Suomessa erinomaisia tuloksia reilun 25 vuoden aikana. Tulityöt aiheuttavat nykyään alle viisi prosenttia suurpaloista, kun luku oli ennen koulutuksen alkamista noin 40. Suomalaisten alkusammutuskoulutusta kehitetään nyt Tulityökortista saatujen kokemusten pohjalta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaakin, että alkusammuttaminen on kansalaistaito, jonka pitäisi kuulua jokaisen nuoren ja aikuisen osaamisrepertuaariin.

Edellinen 1 2 3 ... 65 66 67 68 69 70Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.