Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Viisitoistavuotiaat harjoittelevat pelastamaan itsensä ja muut

  11.2.2014

  Bongaa EXIT -slogan muistuttaa, että aina on fiksua tietää kaksi tietä turvaan. Kahdeksasluokkalaisille suunnatun Nou Hätä! -kampanjan teemana on tänä vuonna poistumisturvallisuus. Nou Hätä! -kampanjaan odotetaan jälleen lähes 40000 osallistujaa yli 400 koulusta. Kampanja järjestetään kahdeksannentoista kerran ja se on tavoittanut jo puoli miljoonaa nuorta.

 • Neljätoista henkilöä kuoli tulipaloissa tammikuussa

  5.2.2014

  Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ennakkotietojen mukaan tammikuun aikana tulipaloissa kuoli peräti 14 henkilöä. Se on lähes neljänneksen koko viime vuoden palokuolemamäärästä. Vuoden 2013 palokuolemaluvuksi on varmistunut 58, mikä oli ennätyksellisen vähän. SPEK muistuttaa, että toimivat palovaroittimet antavat aikaa alkusammutukselle ja turvalliselle poistumiselle. Kerrostaloissa sähköverkkoon kytkettyjen palovaroittimien pariston vaihto kuuluu taloyhtiölle ja pientaloissa rakennuksen omistajalle.

 • Putkien itse sulattaminen on suuri tulipaloriski

  22.1.2014

  Pitkään jatkuneiden pakkasten lauhtuminen jäädyttää rakennusten vesiputkia. Putkien jäätyminen lisää tulipaloriskiä, koska ihmiset sulattavat putkia esimerkiksi kuumailmapuhaltimella tai nestekaasupolttimella. Tällaiset työt ovat tulitöitä, jotka vaativat turvatoimenpiteitä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö suosittelee ammattilaisten puoleen kääntymistä, jos putket jäätyvät.

 • Arjen turvallisuutta parannetaan Kainuun kylissä uudella tavalla

  8.1.2014

  Neljä kainuulaista kyläyhdistystä kokeilee uusia keinoja parantaa arjen turvallisuutta. Kevään aikana Suomussalmella, Kuhmossa, Kajaanissa ja Vaalassa järjestetään koulutustapahtumia, joissa asukkaat saavat omatoimisen varautumisen perustietopaketin käytännön harjoituksineen. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoimassa hankkeessa annetaan koulutusta muun muassa paloriskien tunnistamisesta, alkusammutuksesta sekä vaaratilanteisiin varautumisesta.

 • Vuonna 2013 palokuolemia sattui poikkeuksellisen vähän

  3.1.2014

  Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ennakkotietojen mukaan tulipaloissa kuoli viime vuonna 51 ihmistä. Palokuolemien määrä laski huomattavasti edellisvuodesta, jolloin kuolleita oli 80. Itsestään sammuvat savukkeet, palovaroitinten määrän lisääminen ja kampanjointi ovat vaikuttaneet palokuolemien vähentymiseen.

Edellinen 1 2 3 ... 64 65 66 67Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.