Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Ohjelmamestarit ovat palokuntien toimintaohjelman viestinviejiä

  28.1.2019

  Palokunnat tarvitsevat monenlaista tukea niin jäsentensä aktivoimiseen yhdistystoiminnassa kuin koulutukseen ja rekrytointiinkin. SPEK on kouluttanut palokuntien avuksi ohjelmamestareita, jotka tukevat ja ohjaavat niitä toiminnan kehittämisessä. Kyseessä on 24365 Palokuntamme parhaaksi -hanke, johon osallistuu pilottina noin 20 palokuntaa.

 • Kaikki eivät tiedä, miten myrskyyn varaudutaan

  25.1.2019

  SPEK ja Ilmatieteen laitos järjestivät kyselyn, jonka tavoitteena oli selvittää ihmisten tietoisuutta rajuilman saapumisesta ja siihen varautumisesta. Kyselyssä kartoitettiin myös syntyneiden vahinkojen laatua ja syntynyttä avun tarvetta. Kyselyn tulokset kertovat, että 40 % vastaajista oli osannut varautua myrskyn aiheuttamiin sähkökatkoksiin ja 40 % totesi, että ei ollut erityisemmin varautunut. Osa vastaajista ei edes tiennyt, miten myrskyyn voisi varautua.

 • Päivä paloasemalla -tapahtumat keräsivät ennätysyleisön

  25.1.2019 DSC_1904_03.JPG

  Päivä Paloasemalla -tapahtumat aiheuttivat ennätysmäisen yleisöryntäyksen marraskuussa. Paloturvallisuustaitoja kävi treenamaassa noin 120.000 vierasta. Päivä Paloasemalla on osa Paloturvallisuusviikkoa, ja tapahtumassa niin lapset kuin aikuisetkin saavat parantaa paloturvallisuustaitojaan ihan omin käsin.

 • Sopimuspalokuntalaiset eivät kuormittuneet kesän maastopaloista

  8.1.2019

  Sopimuspalokuntalaiset tekivät viime kesänä pitkää päivää maastopalojen sammutustehtävissä, mutta pitivät silti tehtävien kuormittavuutta kohtuullisena. Toisaalta palokuntalaisilla ei kaikilla alueilla ollut maastopaloihin sopivia, kevyempiä varusteita käytettävissään. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kyselytutkimuksessa selvitettiin myös yhteistyön sujumista ja taktisen johtamisen tasoa.

 • Blogi: Soppaa ja palovaroittimia

  10.12.2018

Edellinen 1 2 3 4 5 ... 66 67 68Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.