Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Palontorjuntatekniikka ylläpitää turvallisuutta yhä luotettavammin

  27.5.2019

  Paloturvalaitteiden määrä kiinteistöissä on kasvussa. Laitteet turvaavat ihmisiä ja omaisuutta sekä varmistavat toiminnan jatkuvuutta. Tarkastustilastojen mukaan laitteistot ovat yhä luotettavampia. Palontorjunnan kehitysryhmä muistuttaa, että laitteistojen ylläpito vaatii osaamista niiden kanssa työskenteleviltä.

 • Turvallisuus mielessä joka käynnillä

  23.5.2019

  Keski-Pohjanmaalla panostetaan kotihoidon asiakkaiden arjen turvallisuuteen. Kotihoidon henkilöstö tarkistaa kotikäynneillä esimerkiksi, ettei lieden päällä ole palavaa materiaalia.

 • Pelastusalan järjestöjen kannanotto hallitusneuvottelijoille

  21.5.2019

  Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Suomen Palopäällystöliitto ja Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto julkaisevat oman kannanottonsa hallitusneuvottelijoille. Kannanotossa nostetaan esille ratkaisumalleja yhteiskunnallisesti merkittäviin ongelmiin, jotka tulee ehdottomasti huomioida hallitusohjelmakirjauksissa.

 • Älyrakentamisessa ei huomioida tarpeeksi paloturvallisuutta

  21.5.2019

  Älykkäiden paloturvallisuusratkaisujen hyödyntäminen kompastuu moniin inhimillisiin ongelmiin. Puutteita on tiedossa, asenteissa, resursseissa ja tekniikassa. Palontorjuntatekniikka mielletään herkästi yksityiskohdaksi, josta kustannussäästöjä on helppo tehdä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Tampereen yliopiston Palolaboratorio tekivät aiheeseen liittyvän asenneselvityksen.

 • Erityisryhmien turvallisuus on yhteinen asia

  17.5.2019

  Kuka vastaa siitä, ettei kotona asuva muistisairas sytytä tulipaloa unohtaessaan lieden päälle? Mikään taho yksinään ei kykene huolehtimaan kotona asuvien erityisryhmien asumisturvallisuudesta, vaan se vaatii viranomaisten yhteistyötä ja on itse asiassa koko yhteiskunnan yhteinen asia. Tähän tulokseen tultiin Kuntatalolla pidetyillä Välittäjäjuhlilla viime marraskuussa.

Edellinen 1 2 3 4 5 ... 68 69 70Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.