Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Tulipalon alkusammuttaminen on myös ympäristöteko

  19.2.2019

  Alkusammutus pelastaa ihmisiä ja omaisuutta. Palokunta hälytettiin viime vuonna 5414 rakennuspaloon, joista 20 prosenttia sammutettiin alkusammuttamalla. 11 prosentissa rakennuspaloista alkusammutus rajoitti paloa. Alkusammutus on myös ekoteko, sillä alkusammutustoimet vähensivät 1400 tonnia hiilidioksidipäästöjä ilmakehään.

 • Suomen suurin suuronnettomuusharjoitus lähestyy

  15.2.2019

  Suomen suurin suuronnettomuusharjoitus saattaa syntyä 6. maaliskuuta Kouvolassa. Sinäkin voit osallistua siihen osaltasi ja laajentaa harjoituksen koko maahan. Katso myös 12 harjoitukseen liittyvää yleisintä kysymystä ja vastausta.

 • BFireSafe@School – eurooppalaisia paloturvallisuustaitoja yläkoululaisille

  11.2.2019

  Erasmus+-rahoitteisessa BFireSafe@School-hankkeessa kehitetään uudentyyppistä Euroopan-laajuista paloturvallisuuden opetuspakettia yläkoulujen opettajille ja oppilaille. Tavoitteena on yläkouluikäisten paloturvallisuustietoisuuden lisääminen jakamalla parhaita käytäntöjä ja käyttämällä innovatiivisia, digitaalisia oppimismenetelmiä. SPEK pyydettiin hankkeeseen, koska se on koordinoinut Suomessa jo yli 20 vuotta toteutettua NouHätä!-paloturvallisuusopetusohjelmaa.

 • Tulityökoulutus sai oman verkkolehden

  31.1.2019

  Tulityökoulutuksen uusi verkkolehti Purkurauta on julkaistu. Tulityöturvallisuuteen ja alan ajankohtaisiin asioihin keskittyvä julkaisumme on luettavissasi eri päätelaitteilla missä ja milloin vain. Antoisia lukuhetkiä!

 • Blogi: Tehokkuus ja laatu ovat mahdollisuus myös turvallisuusviestinnälle

  30.1.2019

  – Mitä pelastustoimi alana tarkoittaa? Pelastustoimi on koko yhteiskunnan työtä koko yhteiskuntaa varten. Näin linjasi pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka avatessaan Pelastustoimen kehittämishankkeen loppuseminaarin Jyväskylässä. Seminaarissa käsiteltiin hankkeen työryhmien loppuraportteja. Turvallisuusviestijän korviin yhteisten käytäntöjen ja yhteistyön painottuminen raporteissa kuulosti hyvältä. Esimerkiksi kampanjoita on toteutettu yhteisvoimin jo vuosikausia. NouHädän tapauksessa puhutaan vuosikymmenistä, 90-luvulla kun jo aloitettiin.

Edellinen 1 2 3 4 ... 66 67 68Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.