Ajankohtaista

EtusivuAjankohtaista
SPEK uutiskirjeet

SPEK uutiskirjeet

Uusimmat SPEK-uutiskirjeet.

Lue lisää ›
Blogit

Blogit

Ajankohtaisia katsauksia turvallisuuteen.

Lue lisää ›
Medialle

Medialle

Tietoa medialle.

Lue lisää ›
Juuri nyt
 • Kodeissa on liian vähän toimivia palovaroittimia

  28.11.2018

  Palovaroittimen tehtävänä on havahduttaa pelastautumaan ja sammuttamaan palonalkua. Kyselytutkimuksissa lähes kaikki vastaavat, että kotona on riittävästi toimivia palovaroittimia. Pelastustoimen tilastojen mukaan 60 prosentissa niistä asunnoista, joissa on ollut tulipalo, palovaroittimia ei ole ollut lainkaan tai ne eivät ole toimineet. 1.12. vietetään Pohjoismaista palovaroitinpäivää. Se on hyvä päivä vaihtaa joko uusi palovaroitin tai palovaroittimeen tuoreet paristot.

 • Viidellä konstilla parempaa asumisturvallisuutta erityisryhmille

  27.11.2018

  Erityisryhmien asumisturvallisuuden parantamiseen on viisi pätevää keinoa. Tärkein niistä kiteytyy muutamaan sanaan: ”Turvallisuus on yhteinen asia.” Yhteisellä asialla tarkoitetaan paitsi läheisten myös naapureiden, taloyhtiön, hoitohenkilöiden, kunnan ja koko yhteiskunnan yhteistä asiaa.

 • Liesi on tulipalotilastojen pahin sähkölaite

  26.11.2018

  Kodin sähkölaitteisiin liittyvien tulipalojen vaaratekijä numero yksi on selvästi tiedossa. Palotilastoissa aivan kirkkaassa kärjessä näyttäisi olevan liesi. Seuraavina tulevat kiuas, pesukone ja valaisimet. Tilasto ei kerro täyttä totuutta. Vaaratekijöistä suurin on nimittäin laitteita käyttävä ihminen. Meneillään olevan Paloturvallisuusviikon keskeisenä teemana on sähkölaitteiden turvallinen käyttö.

 • Vuoden Palomies on pelastusalan ennakkoluuloton kehittäjä

  22.11.2018

  Vuoden Palomieheksi valittu Arto Latvala on laatinut lento-onnettomuuksien ja suuronnettomuuksien johtamisohjeet. Hän on myös kehittänyt omaisuusvahinkoja vähentäviä vaihtoehtoisia sammutusjärjestelmiä. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari on erinomainen esimerkki kaikenikäisille kollegoilleen innostuneella ja kehittämishaluisella asenteellaan.

 • Turvallisuuden esimerkkiteosta hyötyivät Kouvolassa monet perheet

  19.11.2018

  Monet perheet saivat ruokaa ja palovaroittimia esimerkillisen turvallisuusteon myötä. Tapahtuma toteutettiin Kouvolassa, mutta se voisi ja saisi tapahtua muuallakin maassa. Asuinrakennusten tulipaloissa vuonna 2017 vain 40 %:lla oli toimiva palovaroitin, kertoo pelastustoimen tietokanta Pronto. Tarvetta palovaroittimien päivittämiselle kodeissa siis on.

Edellinen 1 2 3 4 ... 65 66 67Seuraava
Ajankohtaista

Hanki turvaksesi kotivara! Lue ohjeita onnettomuuksien ehkäisemiseen ja vaaratilanteissa toimimiseen www.kodinturvaopas.fi.