• Viat automaattisissa sammutuslaitteistoissa ovat erittäin harvinaisia

  22.1.2019

  Automaattisten sammutuslaitteiden aiheuttamista vahingoista nousi keskustelua viikonloppuna, kun Kuopion teatterin vesivahingon syyksi epäillään erheellisesti lauennutta sprinklerinsuutinta. Automaattiset sammutuslaitteistot ovat osoittautuneet erittäin luotettaviksi tulipalotilanteissa. Sprinkleri sammuttaa palon murto-osalla siitä vesimäärästä, jonka palokunta joutuu käyttämään sprinklaamattomissa kohteissa. Myös riski vesivahinkoihin on erittäin pieni. Laiteviasta aiheutuva vuotoriski on yksi tapaus 16 miljoonaa suutinta kohta vuodessa.

 • Sopimuspalokuntalaiset eivät kuormittuneet kesän maastopaloista

  8.1.2019

  Sopimuspalokuntalaiset tekivät viime kesänä pitkää päivää maastopalojen sammutustehtävissä, mutta pitivät silti tehtävien kuormittavuutta kohtuullisena. Toisaalta palokuntalaisilla ei kaikilla alueilla ollut maastopaloihin sopivia, kevyempiä varusteita käytettävissään. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kyselytutkimuksessa selvitettiin myös yhteistyön sujumista ja taktisen johtamisen tasoa.

 • Blogi: Soppaa ja palovaroittimia

  10.12.2018

  – On mulla palovaroitin, mutta se on jotenkin rikki, sanoi itsenäisyyspäiväjuhlan vieras. – On mulla. Se on kuusitoista vuotta vanha, kertoi toinen.

 • Palokuntatoiminta houkuttaa nuoria aikuisia

  5.12.2018

  Palokuntatoiminta kiinnostaa nuoria aikuisia. Tämä käy ilmi tuoreesta kyselytutkimuksesta, jonka mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisista 15–24 -vuotiaista voisi kuvitella harrastavansa vapaaehtoista palokuntatoimintaa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön teettämässä kyselyssä haastateltiin tuhatta suomalaista.