• Osoitehaavi auttaa löytämään perille

  14.11.2019

  SPEKin koordinoima Paloturvallisuusviikko tekee tänä vuonna yhteistyötä Maanmittauslaitoksen Osoitehaavi-hankkeen kanssa. Osoitehaavi on verkkopalvelu, jolla kerätään tietoa sisäänkäyntien ja kulkupisteiden sijainnista valtakunnalliseen osoitetietovarantoon. Kulkupisteiden kartoittamisesta on hyötyä esimerkiksi pelastustoimelle hälytystilanteissa.

 • Paloturvallisuusviikko muistuttaa liesien turvallisesta käytöstä

  13.11.2019

  Lieden käyttö on kotien suurin paloturvallisuusriski. Paloautot starttaavat suomalaisiin koteihin kahdeksan kertaa päivässä, ja noin kolmessa tapauksessa syynä on valvomaton lieden käyttö tai liedelle jätetyt tavarat. Paloturvallisuusviikon kampanjalla kannustetaan ihmisiä turvalliseen lieden käyttöön. Paloturvallisuusviikkoa vietetään 23.11.–1.12.

 • Kyberturvallisuus on tärkeä osa sinunkin arkipäivääsi

  8.11.2019

  Tietoturvamurrot, salasanavarkaudet ja palvelunestohyökkäykset eivät ole vähenemässä. Mitä sinä voit tehdä niiden ehkäisemiseksi? Tässä sinulle vinkkejä siihen, kuinka voit toimia yksilönä ja organisaatiossa mahdollisimman turvallisesti verkossa.

 • Jokaiseen kotiin sopii omanlaisensa kotivara

  4.11.2019

  Kotivaralle voi tulla yllättävä tarve, jos ei sairastumisen tai tapaturman takia pääsekään kauppaan. Lisäksi kotivara on äärimmäisen tärkeä, jos esimerkiksi myrsky aiheuttaa pitkittyneen sähkökatkoksen ja kaupat joutuvat sulkemaan ovensa.