• Erityisryhmien asumisturvallisuus on yhteispohjoismainen haaste

  3.9.2019

  Tanskassa järjestettiin elokuussa Nordic Fire & Safety Days -konferenssi, jossa esiteltiin pohjoismaista palo- ja turvallisuustutkimusta. Asumisen turvallisuuden teemat ja erityisryhmien paloturvallisuus näkyivät hyvin konferenssin esityksissä. Kyse on yhteispohjoismaisesta haasteesta, johon vaikuttaa esimerkiksi väestön ikääntyminen. Konferenssiin osallistui SPEKin johtava asiantuntija Kari Telaranta.

 • Kipinä-työkalu kannustaa, ohjaa ja tukee nuorisotyötä

  2.9.2019

  Palokuntien nuorisotoiminta on saanut avukseen Kipinä-työkalun, jolla osaston toimintaa voidaan kehittää tavoitteellisesti pitkällä aikajänteellä. Työkalu sisältää 28 erilaista arvioitavaa kohdetta sekä Kipinä-barometrin, joka antaa kokonaiskuvan ja kehityskohteet. Kipinä-työkalu kannustaa, haastaa, ohjaa ja tukee nuorisotyön kehittämistä.

 • Vaikuta vastaamalla SPEKin mainetutkimukseen

  28.8.2019

  SPEKin mainetutkimus on parhaillaan käynnissä. Jäsenillemme ja muille sidosryhmille on lähetetty kutsu kyselyyn, mutta jos et ole saanut kutsua, voit vastata oheisesta linkistä.

 • Tulossa kysely vapaaehtoisten ja viranomaisten yhteistyöstä

  28.8.2019

  SPEK kerää syyskuussa laajan kyselyaineiston vapaaehtoisten ja viranomaisten yhteistyöstä. Kysely on osa helmikuussa alkanutta tutkimusta, joka selvittää pelastuspalvelujärjestöissä ja palokunnissa toimivien vapaaehtoisten ja heidän kanssaan työskentelevien viranomaisten yhteistyön sujuvuutta.