• Osallistuitko suuronnettomuusharjoitukseen Kouvolassa? Vastaa kyselyyn

  7.3.2019

  Jos osallistuit Kouvolan harjoitukseen joko työpaikalla tai kotona, vastaathan kyselyymme. Vastanneiden kesken arvotaan kolme ämpärillistä herkullista kotivaraa. Kysely suljetaan maanantaina 11.3. klo 23.59. Kyselyn tulokset julkaistaan huhtikuussa.

 • SPEK mukana tulipaloja koskevan tiedon jakamisessa EU:ssa

  5.3.2019

  Olimme mukana Euroopan Unionin nyt toisen kerran järjestämässä FIEP-kokouksessa (Fire Information Exchange Platform) Brysselissä 27.2. Kokouksen tarkoituksena oli tehostaa paloturvallisuutta koskevan tiedon jakamista jäsenmaiden kesken ja antaa tilannekatsaus EU:ssa meneillään olevista hankkeista paloturvallisuuden kehittämiseksi.

 • NouHätä!-kampanjassa uusi ennätys: mukana 554 koulua

  5.3.2019

  Tämän lukuvuoden NouHätä!-pelastustaitokampanja on parhaassa vauhdissa. Mukana on 30 uutta koulua ja kokonaisuudessaan niitä on ennätysmäiset 554. Pelastuslaitosten turvallisuuskouluttajat opettavat yläkouluissa kahdeksasluokkalaisille onnettomuuksien ennaltaehkäisyä sekä toimintaa vaaratilanteissa.

 • Suomen suurin suuronnettomuusharjoitus on keskiviikkona

  4.3.2019

  Kouvolassa käynnistyy keskiviikkona 6.3. Suomen suurin suuronnettomuusharjoitus, johon on kutsuttu mukaan kaikki Kouvolan asukkaat kotona ja työpaikoilla. Tavoitteena on, että ihmiset osaavat suojautua kaasuvaaratilanteessa sisälle ja sulkea ilmanvaihdon. Puhelimeen kannattaa ladata 112 Suomi -sovellus, jota testataan harjoituksen aikana ja jonka kautta todellisessakin tilanteessa annetaan viranomaisen vaaratiedote.