• Palokuntanuorten leiri ei syntyisi ilman innostuneita aikuisia

  19.7.2019

  Palokuntanuorten leirillä lapset ja nuoret ja heidän viihtymisensä ja hyvinvointinsa ovat pääasia. Mutta ilman upeita, aktiivisia, ihania, mahtavia, innostuneita, vapaaehtoisia aikuisia leiriä ei syntyisi. Uudenmaan Pelastusliiton ja Helsingin Pelastusliiton yhteisellä Pistoliekki 2019 -alueleirillä on mukana noin 550 leiriläistä, joista 345 on lapsia ja nuoria ja reilut 200 on aikuisia toimihenkilöitä.

 • Kirkon paloturvallisuus perustuu tekniikkaan ja henkilöstön osaamiseen

  25.6.2019

  Historiallisesti arvokkaat kirkolliset rakennukset on seurakuntien mukaan lähes aina varustettu paloilmoitin- ja murtohälytysjärjestelmillä sekä alkusammutusvälineillä. Myös kameravalvonta on yli puolessa kirkoista. Tämä selviää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön seurakunnille tekemästä kyselystä, joka tehtiin kirkkojen paloturvallisuusohjeen päivityksen yhteydessä.

 • 24365 Palokuntatoiminnan uutiskirje 6/2019

  20.6.2019

  Kesäkuun uutiskirjeessä kerromme SPEKin palokuntatoimikuntien toiminnan kehittämisesitys lausuntokierroksesta, järjestökoulutusten kehittämisestä ja maahanmuuttajien kannustamisesta mukaan palokuntatoimintaan. Lisäksi on asiaa tulevista tapahtumista ja kesän palokuntanuorten leireistä.

 • Maahanmuuttajia kannustetaan mukaan palokuntatoimintaan

  19.6.2019

  OTE-M-hanke tekee yhteistyötä palokuntien kanssa, jotta saadaan kasvatettua maahanmuuttajataustaisten ihmisten kiinnostusta palokuntatoimintaa kohtaan. Tavoitteena on tarjota uusia taitoja ja saada valmiuksia työelämään tai mahdollistaa jopa pelastusalan ammatit mahdollisena ammatinvalintana.