Varautumisen opintopäivät 2016

Varautumisen opintopäivien seminaarimateriaalit löytyvät sivun alaosasta kuvien jälkeen.

 

Kuvia

vop2016_1.JPG
Varautumisen opintopäivät houkutteli Tampere-talolle
lähemmäs sata osallistujaa.

vop2016_2.JPG
Tampereen apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki
ja SPEKin Karim Peltonen

Materiaalit

Varautumisen opintopäivät 2016 ohjelma (pdf)

Keskiviikko 12.10.

Tampereen kaupungin tervehdys. Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Megatrendit ja ruoka - uhkia vai mahdollisuuksia? Professori Sirpa Kurppa, Luonnonvarakeskus.

Huoltovarmuuden ajankohtaiskatsaus. Johtaja Jyrki Hakola, Huoltovarmuuskeskus.

Miten ja mihin elintarvikehuollossa varaudutaan? Valmiuspäällikkö Aili Kähkönen, Elintarvikesektorin poolit.

Ruokapoliittinen selonteko 2030. Neuvotteleva virkamies Anna-Leena Miettinen, Maa- ja metsätalousministeriö.

Tulevaisuuden kunta - varautuminen ja päivittäistavarahuolto muutoksessa. Valmiusasiamies Jaakko Pekki, Huoltovarmuuskeskus.

Kommenttipuheenvuoro. Toimitusjohtaja Tarja Alatalo, Tampereen Voimia.

Kotitalouksien varautuminen Suomessa. Tutkija Heikki Laurikainen, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.

Kotitalousopetus kotitalouksien omatoimisuuden edistäjänä. Puheenjohtaja Anneli Rantamäki, Kotitalousopettajien liitto ry.

Muuttuva ruokakulttuuri ja kuluttajien valinnat. Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Asunmaa, Ruokatieto Yhdistys ry.

Kiertotaloudella parempi ruokaturva? Neuvotteleva virkamies Birgitta Vainio-Mattila, Maa- ja metsätalousministeriö.


Torstai 13.10.

Ruokaturvan tulevaisuus EU:ssa? Professori Tiina Silvasti, Jyväskylän yliopisto.

Hyönteiset ravintona. Dosentti Lena Huldén, Helsingin yliopisto.

Ruokaa tulostimesta - 3D-tulostuksen mahdollisuudet ruoanvalmistuksessa. Tiiminvetäjä Pasi Puukko, Teknologian Tutkimuskeskus VTT oy.