EtusivuAjankohtaistaMedialle

Medialle lehdistötiedotteet ja tilastoja

SPEK kertoo säännöllisesti medialle lehdistötiedotteilla ajankohtaisista asioista, jotka liittyvät

 • asumisen ja arjen turvallisuuteen
 • elinvoimaiseen vapaaehtoistoimintaan.
Tykkää meistä Facebookissa!
 
Tuoreimmat lehdistötiedotteet
 • Maaningan tulipalon perintö näkyy pitkäjänteisessä kehitystyössä

  4.12.2019

  Vanhusten palvelutalon tulipalo Maaningalla 20 vuotta sitten käynnisti tärkeän kehittämistyön, joka jatkuu edelleen. Työtä on tehty eri yhteistyöryhmissä ja tuloksena on useita oppaita sekä muutoksia lainsäädännössä. Merkittävä saavutus on, että palvelutaloista ja hoito- ja hoivalaitoksista yli puolet on suojattu automaattisella sammutuslaitteistolla.

 • Kodeissa on paljon palovaroittimia, joista ei ole mitään hyötyä

  28.11.2019

  Kodeissa on paljon palovaroittimia, joista ei ole mitään hyötyä. Joko niissä ei ole toimivaa paristoa tai ne ovat liian vanhoja. Pohjoismaista Palovaroitinpäivää vietetään sunnuntaina 1.12. Silloin on hyvä hetki vaihtaa paristot tai uusia ikääntyneet palovaroittimet, muistuttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Muista siis lisätä nämä ostoslistallesi.

 • SPEK LIVE: Ilmastonmuutokseen varautuminen haastaa koko yhteiskuntaa

  27.11.2019

  Ilmastonmuutos ja kriisinkestävyys ovat teemoja, joiden myötä varautuminen on saanut uusia merkityksiä yhteiskunnassa, pelastusalalla ja kodeissakin. Esimerkiksi lisääntyneet hellejaksot, rankkasateet ja myrskyt asettavat yhä suurempia vaatimuksia varautumiselle ja pelastustoiminnalle. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Varautumisseminaarissa 3.12.2019 tätä aihepiiriä tarkastellaan niin kansallisesta kuin kansainvälisestäkin näkökulmasta. Seuraa Varautumisseminaaria verkossa.

Yhteystiedot

Asiantuntija
Juha Hassila
p. 040 758 7846