EtusivuAjankohtaistaMedialle

Medialle lehdistötiedotteet ja tilastoja

SPEK kertoo säännöllisesti medialle lehdistötiedotteilla ajankohtaisista asioista, jotka liittyvät

 • asumisen ja arjen turvallisuuteen
 • elinvoimaiseen vapaaehtoistoimintaan.
Tykkää meistä Facebookissa!
 
Tuoreimmat lehdistötiedotteet
 • Voisiko remontti polttaa tuomiokirkon Suomessa?

  18.4.2019

  Korjaustöihin liittyy aina vaaroja. Esimerkiksi hitsaus tai laikkaleikkaaminen aiheuttavat kipinöitä, jotka voivat sytyttää tulipalon. Vaaroihin voidaan kuitenkin varautua minimoimalla riskit. Esimerkiksi Suomessa tulityökoulutuksen käyttöönotto vähensi tulitöiden aiheuttamat suurpalot murto-osaan. Nykyisin hitsaus, laikkaleikkaus ja muut tulityöt aiheuttavat suurpaloista alle viisi prosenttia.

 • Mihin palontorjuntatekniikan laitteistoja tarvitaan?

  15.4.2019

  Tulipalon syttymisestä pelastuslaitoksen saapumiseen kestää Suomessa keskimäärin 17–18 minuuttia. Nämä minuutit ovat ihmisten pelastamisen, alkusammuttamisen ja edelleen vaikka yrityksen toiminnan jatkumisen kannalta kaikkein tärkeimmät. Laitteistot antavat aikaa toimia kaikkein kriittisimpinä minuutteina ja pysäyttävät uhkaavan tilanteen mahdollisimman nopeasti.

 • Kansalaisilla on tärkeä rooli suuronnettomuusharjoituksissa

  3.4.2019

  Kouvolassa taannoin järjestetty suuronnettomuusharjoitus ja sitä valottava kysely osoittavat, että kansalaisilla on merkittävä rooli tällaisissa harjoituksissa – myös muualla Suomessa. ”Suuronnettomuuden ja kaasuvaaran mahdollisuus on melko suuri työpaikkamme sijainnin vuoksi. Käytännön harjoituksessa toiminta jää paremmin ’selkäytimeen’ tositilanteen varalta”, vastasi eräs kyselyyn osallistuneista.

Yhteystiedot

Asiantuntija
Juha Hassila
p. 040 758 7846