EtusivuAjankohtaistaMedialle

Medialle lehdistötiedotteet ja tilastoja

SPEK kertoo säännöllisesti medialle lehdistötiedotteilla ajankohtaisista asioista, jotka liittyvät

 • asumisen ja arjen turvallisuuteen
 • elinvoimaiseen vapaaehtoistoimintaan.
Tykkää meistä Facebookissa!
 
Tuoreimmat lehdistötiedotteet
 • Lämmitinpalot yleistyvät talvikuukausina

  3.10.2016

  Tilastojen valossa lämmittimistä aiheutuvista paloista noin 70 prosenttia syttyy talvikuukausina. Lämmittimiin kuuluvat myös lämpöpatterit, jotka kannattaa sulkea talveksi kesäasunnolta. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntija listaa muutaman vinkin, joiden avulla kesäasunnolle on mukavaa palata talven jälkeen. Palovaroittimen voi viedä kotiin. Sähkölaitteita on turvallista käyttää jälleen keväällä, kun ne suojataan kosteudelta ja hiiriltä.

 • Kari Suominen on tehnyt pitkän vapaaehtoisuran VPK:n johdossa

  7.9.2016

  Turun VPK:n puheenjohtaja Kari Suominen on Vuoden Palomies 2016. Kari Suominen tunnetaan erityisesti 30 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta puheenjohtajuudesta maamme vanhimman palokunnan hallituksessa ja esimerkiksi kelpaavasta palokuntayhdistystoiminnan vahvistamisesta sekä palokuntakulttuurin vaalimisesta. Suominen on liittynyt Turun VPK:n jäseneksi jo 12-vuotiaana vuonna 1958.

 • Yllätysvähän palokuolemia heinä-elokuussa

  6.9.2016

  Heinäkuu oli poikkeuksellinen kuukausi palokuolematilastoissa, sillä silloin ei kuollut tulipaloissa ketään. Elokuussa menehtyi kolme ihmistä, mikä sekin on alhainen lukema. Heinäkuun pyöreä nolla ilahduttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön asiantuntijoita erityisen paljon. Tiedot perustuvat järjestön tekemään palokuolematilastointiin.

Yhteystiedot

Viestintäpäällikkö
Helena Grönstrand
p. 040 482 4495

Tiedottaja
Eevi-Kaisa Kilpiö
p. 040 771 6006

Viestintäsuunnittelija
Antti Pulkkinen
p. 040 588 8353