EtusivuAjankohtaistaBlogit
Blogit
 • Blogi: Muistisairaan kohtaaminen etsintätilanteessa

  19.10.2016

  Muistisairauden ongelmista kärsivän henkilön elämänlaatua voidaan kohentaa, kirjoittaa Kari Pukkila. Suotuisa asuinympäristö lisää elämänhallinnan tunnetta, mikä parantaa muistisairaan elämänlaatua ja avuntarpeen saamista. Kehittynyttä teknologiaakin voitaisiin hyödyntää entistä enemmän turvaamaan arkiselviytymistä.

 • Blogi: Paloturvallisuus – mitä se oikein on?

  31.8.2016

  Paloturvallisuudesta on saatavilla tietoa, mutta kokonaiskuvan hahmottaminen on työlästä. Monet tahot hakevat ja tuottavat tarvitsemiaan tietoja itse, osin samoja kuin muutkin, ja työmäärä kertautuu. Lisäksi joillakin saattaa olla tietoja, joista myös muut hyötyisivät, mikäli ne yleisemmin tunnettaisiin. SPEK on alkanut kerätä tietoja ja laatia mittaristoa paloturvallisuuden jäsentämiseksi.

 • Blogi: Painavaa asiaa tulisijan ja savupiipun hankkijalle

  6.6.2016

  Tulisijan ja savuhormin lämpötilojen yhteensopivuus on tärkeä paloturvallisuusasia. Huonoin yhdistelmä on sellainen, jossa tulisijasta lähtevien savukaasujen maksimilämpötila ylittää hormille sallitun lämpötilan.

 • Blogi: Saako sisäinen turvallisuus politiikkansa? – Valtioneuvosto julkaisi sisäisen turvallisuuden selonteon

  19.5.2016

  Paljon puhuttu sisäisen turvallisuuden selonteko julkistettiin torstaina 19.5. Selonteossa korostuu huoli viranomaisresurssien riittävyydestä ja tasosta tulevaisuudessa. Moni kysymys jää vielä avoimeksi ja sisäisen turvallisuuden strategiassa ratkaistavaksi. Selonteko tarvitsee siksi rinnalleen yhteiskunnallista keskustelua sisäisestä turvallisuudesta sekä strategian, joka yksittäisten toimenpiteiden sijaan pureutuu ilmiöihin ja niiden syihin.

 • Blogi: Hopulle loppu erehdykset ja unohdukset sallivassa kodissa

  9.5.2016

  Kuinka usein kiirehdimmekään? Pakko ehtiä, pakko keritä, kaikki heti nyt. Kiireen keskellä jää huomaamatta kurtussa oleva matto, johon kompastuu, tai päälle jäänyt hellan levy.

 • Blogi: Voiko paloturvallisuuteen pakottaa?

  22.4.2016

  Bangladeshin vaatetehtaat ovat tunnettuja surmanloukkuja. Kansainvälisellä Accord-sopimuksella pyritään parantamaan tehtaiden paloturvallisuutta, mutta mitä tapahtuu vuonna 2018, kun sopimus raukeaa? Onko ulkopuolinen paine ainoa keino, jolla paloturvallisuutta voidaan parantaa?

 • Blogi: Pelastustoimen rakennemuutos haastaa kirkastamaan tavoitteita

  13.4.2016

  Pelastustoimen uudistushanke on käynnissä. Viikko sitten saatiin päätös pelastuslaitosten määrästä. Pelastuslaitoksia on jatkossa 22:n sijaan viisi. Muutos on ehkä isompi kuin moni osasi odottaa, ja karttaharjoituksia tehdään varmasti nyt siellä ja täällä.

 • Blogi: Tuhopoltoista, niiden motiiveista ja henkisestä paineesta

  4.4.2016

  Ylivieskan kirkon tuhopoltto pääsiäisenä jää tilastoihin yhtenä niistä runsaasta 2 000 tuhopoltosta, joita Suomessa vuosittain tulee viranomaisten tietoon. Tuhopolttoja on kuitenkin monenlaisia. Kirkon tuhoutuminen koskettaa aina koko yhteisöä ja sen vaikutukset ulottuvat syvälle. Teon ymmärtäminen on tärkeää yhteisön toipumiselle.

 • Blogi: Tulevaisuuden palokunta on tasa-arvoinen ja monipuolinen

  10.2.2016

  Yleisessä palokuntalaiskokouksessa Helsingissä 2014 sovittiin palokuntatoiminnan toimintaohjelman laatimisesta. Ohjelman tarkoitus on luoda toimenpidesuosituksia vapaaehtoisille palokunnille niiden toiminnan kehittämiseksi ja turvaamiseksi.

 • Blogi: Tutkimustoiminta luo pohjaa tasa-arvon edistämiselle pelastusalalla Ruotsissa

  20.11.2015

  Tutkimuksen ja hallinnollisen edistämistyön yhdistäminen on toimintamalli, jota usein esitellään juhlapuheissa, mutta joka harvoin toteutuu kuitenkaan käytännössä. Tutkimusrahoitus kun on usein juuri se, mistä herkästi tingitään, kun tingittävä on. Ruotsi on tästä kuitenkin poikkeus ja tulokset alkavat näkyä.

Edellinen 1 2 3Seuraava
Lisätietoja

Viestintäpäällikkö
Helena Grönstrand
p. 09 4761 1310

etunimi.sukunimi@spek.fi