• Palotutkimuksen päivien aineistot verkossa

  Palotutkimuksen päivien aineistot verkossa

  Palotutkimusraati ry järjesti Palotutkimuksen päivät 24.-25.8. 2015 Espoossa. Suomalaista palotutkimusta esittelevä tilaisuus järjestettiin yhdeksättä kertaa. Oheisesta linkistä voit katsoa tiivistelmät tilaisuudessa pidetyistä esitelmistä.

  Katso tiivistelmät
 • Kokonaisturvallisuus 2015 -messut

  Kokonaisturvallisuus 2015 -messut

  Messut järjestetään 4.–6.9.2015 Tampereella. Teemoina ovat esimerkiksi kyberturvallisuus, maanpuolustus, luonnonkatastrofit, henkilöturvallisuus ja arjen turvallisuus. SPEK on mukana järjestämässä pelastuspalvelujärjestöjen osastoa sekä Security Track -kisaa, jossa voi testata omia turvallisuustaitoja.

  Lue lisää
 • Tervetuloa omatoimisen varautumisen koulutuspäiville

  Tervetuloa omatoimisen varautumisen koulutuspäiville

  Koulutusta järjestetään Rovaniemellä (3.9.2015), Joensuussa (10.9.), Seinäjoella 24.9. ja Turussa (8.10.). Koulutus antaa tietoa yhteiskunnan varautumisesta häiriötilanteisiin ja apuvälineitä paikalliseen varautumiseen. Ilmoittaudu oheisesta linkistä.

  Ilmoittaudu koulutuksiin
 • Koulutusta: EU pelastus- ja turvallisuusalan toimijana

  Koulutusta: EU pelastus- ja turvallisuusalan toimijana

  Kolmessa eri koulutuksessa kerrotaan perustietoa EU:n lainsäädännöstä ja päätöksenteosta, politiikanaloista, sopivista rahoitusinstrumenteista ja hakuvinkeistä. Koulutukset ovat lokakuussa. Lisäksi järjestetään opintomatka Euroopan unioniin.

  Lue lisää
 • Varaudu.info -verkkosivusto tuo turvatiedon helposti saataville

  Varaudu.info -verkkosivusto tuo turvatiedon helposti saataville

  Verkkosivustolta saa ohjeita ja neuvoja onnettomuuksien ehkäisyyn ja vaaratilanteissa toimimiseen. Ohjeiden ja neuvojen laatijat ovat viranomaisia ja muita luotettavia asiantuntijatahoja.

  Tutustu palveluun
 • Blogi: Sinähän olet turvallisuusviestijä!

  31.7.2015

  Tänä vuonna se sitten pitäisi olla totta. Siis, että Suomi on Euroopan turvallisin maa vuonna 2015. Yksi turvallisuuteen vaikuttava tekijä on varmasti ihmisten tietoisuus erilaisista riskeistä ja oikein toimiminen onnettomuuden uhatessa.

 • Blogi: Euroopan energiavarmuus osana huoltovarmuutta ja omavaraisuutta

  22.5.2015

  On tosiasia, että Euroopan Unioni on energiakysymyksissä erittäin haavoittuva. EU tuo yli puolet siitä energiasta jonka kulutamme, ja erityisen riippuvaisia olemme öljystä. Miljardi päivässä on iso lasku siitä, että olemme edelleen niin öljyriippuvaisia ja niin vähäisessä määrin omavaraisia.

 • Blogi: Ei se sää, mutta ne vaikutukset

  24.4.2015

  Luonnononnettomuuksiin varautumista tarkastellaan usein maaseudun näkökulmasta, vaikka kaupungissa ongelmat ja keinot ovat toiset. Tärkeää olisi vahvistaa etenkin kaupunkilaisten kriisinkestävyyttä, sillä kaupungistunut, teknologiasta riippuvainen nyky-yhteiskunta on myös haavoittuva.

 • Blogi: Kuka suojelisi väestöä?

  24.2.2015

  Lähestyvät vaalit näyttävät nostavan taas pintaan yhden viime vuosien poliittisen kestosuosikin - kysymyksen väestönsuojien rakentamisesta. Kannanottoja asian puolesta on kuultu poliittisen kentän oikealta sekä vasemmalta laidalta. Perusteet ovat olleet samat kuin aikaisemminkin. Asunto- ja muun rakentamisen kustannuksia tulee karsia. Parhaiten tämä onnistuu, kun turhasta sääntelystä, kuten väestönsuojien rakentamisvelvoitteesta luovutaan.

 • Koulutusta: EU pelastus- ja turvallisuusalan toimijana - SPEKsi ajankohtaistiedote 6/2015

  30.6.2015

  SPEK järjestää lokakuussa kolme koulutustilaisuutta, joiden aiheena on EU pelastus- ja turvallisuusalan toimijana. Koulutuksissa kerrotaan perustietoa EU:n lainsäädännöstä ja päätöksenteosta, politiikanaloista, sopivista rahoitusinstrumenteista ja hakuvinkeistä. Lisäksi marraskuussa järjestetään opintomatka Euroopan unioniin.

 • Pelastusalan kansainvälisiä kuulumisia - SPEKsi 5/2015

  28.5.2015

  Brysselissä järjestettiin toukokuun alussa pelastuspalvelun megatapahtuma Civil Protection Forum. Sen aiheena olivat kumppanuudet ja innovaatiot. Samalla Turkki liittyi mukaan unionin pelastuspalvelumekanismiin.

 • SPEKin uusi strategia linjaa toimintaa 2016-2020 - SPEKsi 4/2015

  20.5.2015

  Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on määritellyt strategiset tavoitteensa vuosille 2016–2020. Strategian mukaisesti toimintaa kohdennetaan asumisen ja arjen turvallisuuden kehittämiseen sekä pelastusalan vapaaehtoistoiminnan elinvoimaisuuden vahvistamiseen. Tavoitteet ohjaavat SPEKin ja alueellisten pelastusliittojen, SPEK-ryhmän, yhteistä toimintaa. Tavoitteita sovelletaan sekä valtakunnallisesti että alueellisten erityispiirteiden ja tarpeiden mukaan.

 • SPEKin hallitusohjelmatavoitteet

  20.5.2015

  Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on linjannut tavoitteensa tulevaan hallitusohjelmaan. SPEKin tavoitteena on, että turvallisuus ymmärretään laaja-alaisesti hyvinvointikysymyksenä. Vastuu turvallisuudesta ylittää perinteiset hallinnonalojen väliset rajat, ja se koskee niin kansalaisia, järjestöjä kuin elinkeinoelämääkin.

Testaa palovaroittimesi!

Palokuolemat 2015

Vuoden alusta tähän päivään: 49
(2014 kaikkiaan 87)

49

Asuntopalot 2015

Tilanne 20.8. mennessä: 1806
(2014 kaikkiaan 3232)

1806

Pelkäätkö ydinsotaa?


Tulevia koulutuksia

Suosituimpia tuotteita verkkokaupastamme

Talon turvaopas
Talon turvaopas

Opas asumisturvallisuuden kehittämiseen ja pelastussuunitelman tueksi.

15€, sis. alv.Osta
Pelastussuunnitelma, opas yrityksille ja muille työyhteisöille
Pelastussuunnitelma, opas yrityksille ja muille työyhteisöille

Opas auttaa työyhteisöä pelastussuunnitelman laatimisessa.

19,50 €, sis. alv.Osta
Kokonaisturvallisuuden sanasto
Kokonaisturvallisuuden sanasto

Opas valottaa kokonaisturvallisuuteen ja yhteiskunnan varautumiseen liittyviä käsitteitä.

17 €, sis. alv.Osta
Evakuointivarusteet
Evakuointivarusteet

Pakkauksen välineitä käytetään evakuointitilanteissa. Tarkoitettu turvallisuushenkilöstölle erilaisiin onnettomuus- ja vaaratilanteisiin.

42,90 €, sis. alv.Osta
Poistumisturvallisuusselvityksen laadintaopas
Poistumisturvallisuusselvityksen laadintaopas

Opas auttaa hoitolaitoksen ja palvelu- ja tukiasunnon toiminnanharjoittajaa poistumisturvallisuusselvityksen laadinnassa.

20 €, sis. alv.Osta

SPEK sosiaalisessa mediassa

 
Vimeo