Pressmeddelanden
 • Kari Suominen har gjort en lång frivilligkarriär i FBK:s ledning

  2016-09-07

  Åbo FBK:s ordförande Kari Suominen är Årets Brandman 2016. Kari Suominen är speciellt känd för sitt förtjänstfulla ordförandeskap som pågått i 30 år i styrelsen för landets äldsta brandkår och för det sätt på vilket han exemplariskt förstärkt brandkårsföreningsverksamheten och värnat om brandkårskulturen. Suominen blev medlem i Åbo FBK redan som 12-åring år 1958.

 • Överraskande få brandödsfall i juli-augusti

  2016-09-06

  Juli var en exceptionell månad i statistiken över branddödsfall, eftersom ingen dog i bränder. I augusti omkom tre människor; också den en låg siffra. Experterna på Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland är väldigt glada över nollan i juli. Uppgifterna baserar sig på organisationens statistik över branddödsfall.

 • Fyrverkeribegränsningarna varierar – i vissa områden behöver man tillstånd

  2016-08-24

  Villaavslutningen eller den venetianska aftonen firas det sista veckoslutet i augusti, och då skjuts fyrverkeriraketer upp på nästan samma sätt som vid nyår. Tillståndsplikt för fyrverkeri samt andra begränsningar bör kontrolleras på det egna områdets räddningsverk. Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland påminner också om en stadig avskjutningsramp, säkerhetsavstånd och skyddsglasögon.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn (09) 4761 1324
gsm. 040 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi