HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Värmarbränder blir vanligare under vintermånaderna

  2016-10-03

  ​ Enligt statistiken inträffar cirka 70 prosent av de bränder som orsakas av värmare under vintermånaderna. Till värmarna hör också värmeelement, som bör stängas av till vintern i sommarbostaden. En expert från Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland ger ett par tips med vilkas hjälp det är trevligt att återvända till sommarbostaden efter vintern. Man kan ta brandvarnaren hem. När elapparater skyddas mot fukt och möss, är det säkert att använda dem igen på våren.

 • Kari Suominen har gjort en lång frivilligkarriär i FBK:s ledning

  2016-09-07

  Åbo FBK:s ordförande Kari Suominen är Årets Brandman 2016. Kari Suominen är speciellt känd för sitt förtjänstfulla ordförandeskap som pågått i 30 år i styrelsen för landets äldsta brandkår och för det sätt på vilket han exemplariskt förstärkt brandkårsföreningsverksamheten och värnat om brandkårskulturen. Suominen blev medlem i Åbo FBK redan som 12-åring år 1958.

 • Överraskande få brandödsfall i juli-augusti

  2016-09-06

  Juli var en exceptionell månad i statistiken över branddödsfall, eftersom ingen dog i bränder. I augusti omkom tre människor; också den en låg siffra. Experterna på Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland är väldigt glada över nollan i juli. Uppgifterna baserar sig på organisationens statistik över branddödsfall.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn (09) 4761 1324
gsm. 040 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi