HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Inbjudan till media: Ett par tusen brandkårsungdomar arbetar flitigt på sommarens läger

  2019-06-18

  I slutet av juni startar en serie utbildningsläger för brandkårsungdomar på olika håll i Finland. Nästan 2000 brandkårsungdomar samlas på lägren för att frivilligt arbeta och lära sig brandkårsfärdigheter. Utbildningarna startar på lägret dagligen efter morgonmålet och slutar på eftermiddagen. Efter det finns det tid att simma, spela och ha det roligt med kompisarna.

 • Finska NouHätä!-kampanjen väcker intresse i Europa

  2019-03-26

  NouHätä!-kampanjen, som har förbättrat säkerhetsfärdigheterna för årskurserna 7-9 redan under 23 år, har blivit inbjuden till det internationella Erasmus+-finansierade BFireSafe@School-projektet som producerar undervisningsmaterial om brandsäkerhet för årskurserna 7-9. Partner i projektet samlas i Helsingfors under den här veckan och får på torsdagen också en introduktion i NouHätä!-regiontävlingarna. Journalister är välkomna att följa tävlingarna.

 • Nytt rekord i NouHätä!-kampanjen: 554 skolor deltar

  2019-03-05

  Det här läsårets NouHätä!-räddningsfärdighetskampanj är i full gång. Med finns 30 nya skolor, och sammanlagt deltar 554 skolor, vilket är ett nytt rekord. Räddningsverkens säkerhetsutbildare lär åttondeklassare hur man förebygger olyckor och agerar i farliga situationer.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi