HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Det finns många brandvarnare i hemmen som inte är till någon nytta

  2019-11-28

  Det finns många brandvarnare i hemmen som inte är till någon nytta. Antingen har de inte fungerande batteri eller så är för gamla. Den nordiska Brandvarnardagen äger rum söndag 1.12. Dagen lämpar sig bra för att byta ut batterierna eller de föråldrade brandvarnarna, påminner Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland. Så kom ihåg att lägga till dessa i din inköpslista.

 • Brandsäkerhetsveckan påminner om säker användning av spisar

  2019-11-13

  Användningen av spisen är den största brandsäkerhetsrisken för bostäder. Brandbilar åker till finska hem åtta gånger om dagen, och i cirka tre fall är orsaken okontrollerad användning av spisen eller kvarlämnade föremål på spisen. Brandsäkerhetsveckan uppmuntrar människor att använda spisen på ett säkert sätt. Brandsäkerhetsveckan firas 23.11.–1.12.

 • Inbjudan till media: Ett par tusen brandkårsungdomar arbetar flitigt på sommarens läger

  2019-06-18

  I slutet av juni startar en serie utbildningsläger för brandkårsungdomar på olika håll i Finland. Nästan 2000 brandkårsungdomar samlas på lägren för att frivilligt arbeta och lära sig brandkårsfärdigheter. Utbildningarna startar på lägret dagligen efter morgonmålet och slutar på eftermiddagen. Efter det finns det tid att simma, spela och ha det roligt med kompisarna.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi