HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Årets brandman är en mångsidig utvecklare

  2017-10-12

  Årets Brandman 2017 är räddningschef Ilpo Tolonen från Kymmenedalens räddningsverk i Kotka. Det har varit hans livsverk att utveckla räddningsväsendet mångsidigt i redan 30 år. Tolonen har meriterat sig speciellt som utvecklare av vattenräddning, skydd mot farliga ämnen samt oljeskydd.

 • Förbud betonas i hanteringen av de minnessjukas säkerhet

  2017-09-21

  Man förbereder sig dåligt på minskande funktionsförmåga och eventuella farosituationer som en minnessjukdom medför. Som riskhanteringsmetod betonas begränsningar och förbud, som begränsandet av matlagning och utomhusvistelse eller körförbud. Tillåtande tekniska och digitala hjälpmedel, som möjliggör aktivitet, är fortfarande sällsynta. Detta framgår av en publikation om äldres och minnessjukas säkerhet i vardagen som utarbetats av Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland (SPEK).

 • Tydliga anvisningar för skolelevens trygga eftermiddag

  2017-09-05 teini keittiössä copy.jpg

  I många hem funderar man under förhösten på små skolbarns säkerhet under eftermiddagarna hemma efter skoldagen. Vilka elapparater får ett skolbarn använda hemma utan sina föräldrar efter skoldagen? Hur kommer man ut vid brand? Ilpo Leino, säkerhetschef för Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland, rekommenderar att föräldrarna ger skolbarnen tydliga regler för eftermiddagarna.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi