HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Rekordfå branddödsfall under första hälften av året

  2017-07-04

  Det inträffade rekordfå branddödsfall under årets första hälft. I bränder omkom 23 personer före slutet av juni, när medelvärdet för de fem föregående åren var 41 branddödsfall. Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland har som mål att inga människoliv förloras i bränder. Branddödsfall kan förebyggas med fungerande brandvarnare, förebyggande av bränder, primärsläckning och övning av utrymning.

 • Rekordmånga 7-9-skolor deltar igen i NouHätä!-kampanjen

  2017-04-04

  I NouHätä!-räddningsfärdighetskampanjen deltar i år 507 7-9-skolor vilket är än en gång ett nytt rekord. Räddningsfärdighetskampanjen har slagit deltagarrekord det ena året efter det andra. Kampanjen har som mål att alla åttondeklassare får i grundskolans läroplan avsedd säkerhetsundervisning i hur man förebygger olyckor och agerar i farliga situationer före år 2020. I de regionala tävlingarna på onsdagen 5.4 avgörs NouHätä!-finalisterna för år 2017.

 • Människor är osäkra om hur man ska skydda sig inomhus

  2017-03-28

  Medborgarna är osäkra om hur man ska agera vid farliga situationer som orsakas av giftiga gaser. En sådan tolkning kan göras på basis av den boendeenkät som Räddningsbranschens Centralorganisation låtit göra om en våldsamma brand i en pigmentfabrik i Björneborg i januari och de giftiga rökgaserna som spreds i miljön från branden. Myndigheterna utfärdade ett varningsmeddelande om situationen för områdena Boda och Ämtö, där människorna borde ha skyddat sig inomhus, stoppat ventilationen och stängt dörrarna, fönstren och ventilationsöppningarna.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi