HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Skulle du klara dig i en störningssituation 72 timmar utan hjälp?

  2017-12-18

  I samhällets störningssituationer har egen beredskap en stor betydelse både för medborgare och för myndigheter. Hur ska man agera när det plötsligt inte kommer vatten eller när uppvärmningen inte fungerar t.ex. på grund av ett strömavbrott? Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland (SPEK) har skapat ett nytt beredskapskoncept 72 timmar i vilket man konkret går igenom hur man klarar sig i vardagen utan myndigheternas hjälp.

 • Ge säkerhet i julklapp

  2017-12-16

  Julen för med sig givandets och tagandets glädje. För en del kan det vara svårt att hitta en lämplig julklapp till exempel till en närstående som är äldre, minnessjuk eller annars behöver stöd. Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland påminner om att man också kan ge säkerhet i julklapp.

 • Det finns för få brandvarnare i hemmen

  2017-11-28

  Det finns för få brandvarnare i finska hem, och de brandvarnare som monterats i taket fungerar nödvändigtvis inte. Brandvarnaren är en elapparat som bör bytas ut med 5–10 års mellanrum. Brandvarnaren ska testas och batterierna bytas ut regelbundet. Ansvaret för brandvarnarnas funktionsduglighet bör utökas. 1.12 firas den Nordiska brandvarnardagen.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi