HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Förbättrandet av ungas säkerhetsfärdigheter beror på vuxna

  2020-01-20

  För att göra ungdomarnas NouHätä!-säkerhetsundervisning tillgänglig för alla åttondeklassare behövs mera samarbete bland vuxna. I kampanjen har man lärt de unga viktiga säkerhetsfärdigheter såsom första släckning och första hjälpen sedan år 1996. För genomförandet av kampanjen svarar Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland, räddningsverken och räddningsförbunden. Inrikesminister Maria Ohisalo är beskyddare för NouHätä!-kampanjen under läsåret 2019-2020.

 • Det finns många brandvarnare i hemmen som inte är till någon nytta

  2019-11-28

  Det finns många brandvarnare i hemmen som inte är till någon nytta. Antingen har de inte fungerande batteri eller så är för gamla. Den nordiska Brandvarnardagen äger rum söndag 1.12. Dagen lämpar sig bra för att byta ut batterierna eller de föråldrade brandvarnarna, påminner Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland. Så kom ihåg att lägga till dessa i din inköpslista.

 • Brandsäkerhetsveckan påminner om säker användning av spisar

  2019-11-13

  Användningen av spisen är den största brandsäkerhetsrisken för bostäder. Brandbilar åker till finska hem åtta gånger om dagen, och i cirka tre fall är orsaken okontrollerad användning av spisen eller kvarlämnade föremål på spisen. Brandsäkerhetsveckan uppmuntrar människor att använda spisen på ett säkert sätt. Brandsäkerhetsveckan firas 23.11.–1.12.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi