HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Det finns för få fungerande brandvarnare i våra hem

  2018-11-28

  Brandvarnaren ska uppväcka de boende så att de kan rädda sig och släcka brandtillbudet. Vid enkäter svarar nästan alla att de har ett tillräckligt antal fungerande brandvarnare hemma. Enligt räddningsväsendets statistik har däremot 60 procent av de bostäder som drabbats av brand antingen helt saknat brandvarnare eller brandvarnarna har inte fungerat. 1.12 firas den Nordiska brandvarnardagen. Den är en bra dag att byta ut antingen brandvarnaren eller batterierna.

 • Spisen är den värsta elapparaten i brandstatistiken

  2018-11-26

  Riskfaktor nummer ett för bränder i hemmets elapparater är klart känd. I brandstatistiken verkar spisen vara klart på toppen, följd av bastuugnen, tvättmaskinen och armaturerna. Statistiken berättar inte hela sanningen. Den största riskfaktorn är nämligen människan som använder apparaterna. Det centrala temat för den pågående Brandsäkerhetsveckan är säker användning av elapparater.

 • FBK-verksamheten tilldelades Finnish Security Awards-priset

  2018-10-11

  Den finska FBK-verksamheten tilldelades priset Finnish Security Awards Årets frivilliga inom säkerhetsbranschen 2018. Detta pris berör varje frivillig brandkårsförening i Finland och varje brandman, brandkårsungdom, brandkårskvinna och brandkårsveteran som är aktiv i dem. Priset tilldelades på tidningens Turvallisuus ja riskienhallinta årliga Finnish Security Awards-festgala.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi