HemsidaAktuelltPressmeddelanden
Pressmeddelanden
 • Nytt rekord i NouHätä!-kampanjen: 554 skolor deltar

  2019-03-05

  Det här läsårets NouHätä!-räddningsfärdighetskampanj är i full gång. Med finns 30 nya skolor, och sammanlagt deltar 554 skolor, vilket är ett nytt rekord. Räddningsverkens säkerhetsutbildare lär åttondeklassare hur man förebygger olyckor och agerar i farliga situationer.

 • Det finns för få fungerande brandvarnare i våra hem

  2018-11-28

  Brandvarnaren ska uppväcka de boende så att de kan rädda sig och släcka brandtillbudet. Vid enkäter svarar nästan alla att de har ett tillräckligt antal fungerande brandvarnare hemma. Enligt räddningsväsendets statistik har däremot 60 procent av de bostäder som drabbats av brand antingen helt saknat brandvarnare eller brandvarnarna har inte fungerat. 1.12 firas den Nordiska brandvarnardagen. Den är en bra dag att byta ut antingen brandvarnaren eller batterierna.

 • Spisen är den värsta elapparaten i brandstatistiken

  2018-11-26

  Riskfaktor nummer ett för bränder i hemmets elapparater är klart känd. I brandstatistiken verkar spisen vara klart på toppen, följd av bastuugnen, tvättmaskinen och armaturerna. Statistiken berättar inte hela sanningen. Den största riskfaktorn är nämligen människan som använder apparaterna. Det centrala temat för den pågående Brandsäkerhetsveckan är säker användning av elapparater.

Kontaktuppgifter
Informationschef
Juha Hassila
tfn +358 40 758 7846


e-post:
förnamn.efternamn@spek.fi